donderdag 24 november 2016

DE OOSTELIJKE RINGWEG HEEFT WEER EEN FLITSPAAL (Had..., zie updates)

Dit is hem waarschijnlijk niet....

"Het zou toch wel zo aardig zijn als ze je gaan waarschuwen dat er zo´n ding komt te staan, ik rij er vaak tegen middernacht en ´s ochtend tegen half zes langs. Om dan 70 km-uur te gaan rijden terwijl je alleen op de weg rijdt is belachelijk. Geldklopperij dit."


Boze lezer seinde de Beijumblogger in dat ter hoogte van Lewenborg richting Kardinge en Beijum een flitspaal is geplaatst.

Ondergetekende ging net even kijken en hij denkt dat het de paal is die we op de foto zien. Hij ziet er niet uit als andere flitspalen langs de ring om Groningen maar de blogger heeft geen ander exemplaar waargenomen.

De woorden van de boze lezer zijn invoelbaar, 's avonds laat en 's nachts, als er amper of geen verkeer bij de weg is, is het volstrekt verantwoord om hier 80 km/uur te rijden. En dat zal in het vervolg de kassa bij het Justitioneel Incassobureau (CJIB) laten rinkelen. Denk aan al de Duitsers en mensen van buiten de stad die hier op verantwoorde tijden (overdag moet je je echt aan de snelheid houden) met 80 + langsrijden.

Automobilisten, rij verantwoord op de ring om stad, denk ook om de veiligheid van anderen. En rem ter hoogte van Lewenborg  eventueel af naar 70 km/uur. Scheelt in de portemonnee.
(Marcel de Wit stuurde het logo dat we rechts zien. Hij schreef erbij: 'Er zijn nieuwe flitspalen gekomen bij Kardinge, richting van Lewenborg naar Kardinge')
Zie update

Ondergetekende denkt bij nader inzien dat de paal die we afgebeeld zien niet de flitspaal is. Getuige deze Tweet:
 Op Ringweg Groningen zijn tussen Lewenborg en Beijum (bij afslag Kardinge) aan weerszijden nieuwe flitspalen geplaatst. Let op uw snelheid!
Update 16.30; op Twitter staan meerdere meldingen over de 'flitser' maar op Facebook wordt de komst van de paal in twijfel getrokken.
Update 22:49 uur, het kon wel eens een hoax zijn. Er staan meerdere meldingen over een flitspaal bij Kardinge op Twitter, en ondergetekende kreeg hier drie mails over. Ook van de mijnheer die Veiligheidsregio Groningen (logo) opstuurde. Tot nu toe verduidelijkt geen der drie mail-verstuurders het door hun verzonden bericht.
Update 25/11; 12.03 uur: Marcel de Wit van Veiligheidsregio Groningen mailde: De flitspaal is al weer weg. Navraag bij de mensen van Ring Groningen, hoe zit dat? Wel of geen flitspaal? Antwoord: Het gaat waarschijnlijk om nieuw aangebrachte kastjes van de verkeersinstallatie-dienst. Meerdere twitteraars berichtten over de paal die er misschien wel nooit heeft gestaan...Update 14.48 uur, het bericht is inmiddels 10.000 keer bekeken. En de Beijumblogger denken dat veel mensen abusievelijk een 
Waarom de camera's weer weg zijn gehaald zou ondergetekende zo niet weten. De vraag is uitgezet bij Groningen Bereikbaar.
En jawel, RTV-Noord....http://www.rtvnoord.nl/nieuws/170675/Staat-er-een-nieuwe-flitspaal-bij-de-oostelijke-ringweg
(I.v.m. problemen met de opmaak kon er vandaag niet gereageerd worden. Het kan weer)
Update 23.33 uur; secretaris verkeersmanagement van Groningen Bereikbaar schept helderheid: 
INCIDENTENCAMERA'S
De camera op de foto bij het artikel is een zogenoemde incident-camera.
Bij incidenten op de weg kan de wegverkeersleiding in de verkeerscentrale op afstand de verkeerssituatie inschatten. Samen met de mensen ter plaatse kan bepaald worden hoe de verkeersstromen het beste gestuurd kunnen worden.
In totaal zijn langs de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg 19 exemplaren geplaatst.
De camera's zijn provinciaal eigendom en aangesloten op de verkeerscentrale van Rijkswaterstaat.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

De camera op foto lijkt mij te hoog staan voor een flitscamera. Ik denk eerder dat dit is om de verkeersdrukte te bekijken en in de gaten te houden.

Anoniem zei

ze stonden eerst op de fietsbrug,een dag later ernaast op het gras,nu zijn ze weer weg.

Anoniem zei

Die camera staat er al heel lang.

Anoniem zei

De camera op de foto is om de verkeersdoorstroming live in de gaten te houden. In 2015 is al aangekondigd dat deze (20 stuks) langs de hele ring komen en zijn van Rijkswaterstaat als ik het goed heb.

Anoniem zei

Verkeersdrukte en info voor de belasting zeker

Han zei

Wat nu, Johan.....? Een heuse canard?? Maar wel een heel erg grappige, want er werden veel mensen zenuwachtig, volgens mij. Flits!!!!!

Bertje Be zei

70=70. Onafhankelijk van het tijdstip en/of drukte. Het is nu eenmaal zo vastgelegd in de wet dus heeft een ieder zich er aan te houden.

Johan Fehrmann zei

Kostelijk Han, ik weet niet of het een canard is, ik denk dat verschillende mensen onafhankelijk van elkaar een nieuwe flitspaal hebben gezien. Daar bericht ik over. En zoals wel vaker druppelt later aanvullende informatie binnen. Zie update, Marcel de Wit van Veiligheidsregio Groningen stuurde de linker afbeelding met tekst. En bij Groningen Bereikbaar is een vraag uitgezet.
Verbazingwekkend hoe vaak het bericht wordt bekeken. Gezellig, zo'n wijkweblog niet? Broeit er al een column? hahaha, groe3tjes, Johan

Anoniem zei

Het draait allemaal om totale mindcontrol zodat iedereen een perfekte slaaf wordt van Big Brother. Binnenkort allemaal verplicht een camera in de slaapkamer om te controleren of je de liefde wel netjes in de missionarishouding bedrijft.