dinsdag 29 november 2016

HEMELTERGENDE FIETSENDIEFSTAL OP PLEIN OOST


"Heel zuur, ze zet zich enorm in voor de wijk en iemand uit dezelfde wijk pakt dit van haar af."

Beijumse Marjolein is al anderhalf jaar actief binnen Sociale Long. De wijk prettiger leefbaar maken. Zorgen voor verbinding, keihard meewerken om anderen tegen kerst een kerstpakket te bezorgen.

Hoe wrang. Ze bracht vanmiddag een bezoekje aan de bibliotheek en zag toen ze weer naar buiten kwam dat haar elektrische fiets met zwarte fietskar was verdwenen.
 Echtgenoot Remko doet een dringende oproep. En Beijumers kijk een beetje om je heen en help mee om Marjolein haar fiets te laten krijgen.
Zou het mogelijk zijn, gewetenloze zieke dief, als je dit leest dat je je egoïstische eigenbelang even op zij zet en de fiets terug bezorgd? Beijumnieuws@ziggo.nl


Wie oh wie heeft de fiets van mijn vrouw die voor de Wegwijzer stond vanmiddag meegenomen? Ze was met fietskar en al op plein Oost. Even weg en vergeten op slot te doen. Merk Cortina elektrische damesfiets met zwarte bak (niet op foto) voorop en zwarte fietskar, vergelijkbaar met foto's (niet helemaal hetzelfde, maar om een idee te geven ) Heel zuur:ze zet zich enorm in voor de wijk en iemand uit diezelfde wijk pakt dit van haar af. Boodschappen en winterjas van jongste dochter zijn hiermee ook verdwenen. Wie helpt ons?

Update 30/11; 12:53 uur. De fiets is terecht. De eigenaar meldt:
Hoe raar is dit. Onderweg naar de bus kom ik de fiets tegen. Zonder fietskar. op slot. Dus.... opgelucht dat de fiets terug is. Fietskar is zonde: mocht je die nog zien staan dan hou ik me aanbevolen. We moeten wel alle sloten laten vervangen. En de hele ervaring blijft super naar. De stang van de kar is afgebroken, waarschijnlijk is iemand aan het joy-rijden gegaan.

1 opmerking:

Anoniem zei

Plein Oost is en blijft de meest rotte plek van Beijum. Naamsverandering van winkelcentrum Beijum-Oost, via inmiddels alweer verdwenen Voorzieningenplein naar Plein Oost helpen daarbij niets. Sociale wijkvernieuwing en NLA hebben niets uitgehaald; ook de aankoop alweer ruim tien jaar geleden van Clarema- en Ypemaflats en bedrijfsgebouwen door Patrimonium hebben het woon- en leefklimaat hier niet verbeterd. Of het hier ooit nog goed gaat komen? Het blijft de onderkant van de woningmarkt hier in de buurt -hartstikke hoge huren, en weinig inkomen, ver van de stad en parallel levende groepen bewoners die niks met elkaar van doen hebben