woensdag 30 november 2016

AAN DE KANT VOOR SIRENES!

Met hoge snelheid kwam de politie-auto vanaf kruispunt Beijum Zuid aan rijden. De sirene aan. Wat te doen? Aan de kant gaan?

Afgelopen vrijdagmiddag was dat.
Zie foto. Nood breekt wet en doorgetrokken strepen zijn er niet voor een ambulance, brandweerauto of politie-auto met sirene aan.
Automobilisten kennen het gevoel misschien wel als een dergelijk gillend voertuig je kant op komt. Hoe maak je ruimte? Je kunt niet zomaar de berm inrijden. Een parkeerplaats of bushalte is welkom om snel even in of op te rijden.

Ondergetekende had geen snelle beslissingen te nemen, zie nogmaals de foto, hij reed naast een vluchtheuvel en daar kon niks of niemand verder langs.
Maar kijk, twee auto's reden schielijk de bushalte ter hoogte van de Fossemaheerd op zodat de gierende auto met dienders erin snel z'n weg kon vervolgen.

In paniek raken is in een dergelijke situatie de slechtst mogelijke optie. Als er geen ruimte is moet een sirene-voertuig gewoon wachten en achter voorgaande auto's aanrijden.

Er kwam even later nog een gillende politie-auto achteraan. De bestemming was de Wibena-rotonde. Zie afbeelding rechts. Zo te zien iets in de privésfeer, er was verder niks op straat te zien.

Geen opmerkingen: