maandag 21 november 2016

SIETZE GAAT DE KERSTPAKKETTEN RONDRIJDEN EN BEZORGEN"Je moet de auto nou nog niet op de foto zetten, doe dat volgende week maar, dan zit ie onder de plakletters."

De Sociale Long bestaat hoofdzakelijk uit vrouwen. Sympathisanten van deze nog jonge wijkbeweging stonden zaterdagmiddag producten bijeen te sprokkelen voor de kerstpakketten, zie de berichtgeving van eergisteren. Er stond ook een man bij, Sietze is zijn naam. We zien hem boven in beeld.
Voor het winkelcentrum stond een 45 km-autootje met laadbak. Zie afbeelding links.

Over een week ziet de auto er anders uit, hij wordt klaar gemaakt om de kerstpakketten over ruim een maand kriskras door de wijk te bezorgen. Komende week volgt een foto van de dan kleurrijke wagen.

Christine de Ruiter van De Bron, vertel eens wat over Sietze?
"Hij rijdt rond in dat busje dat hij heeft gekregen tijdens een pitch bij de gemeente. Hij is het boegbeeld geworden van Sint Martinus Pronkjewail'n. Hij heeft het erg druk met mensen helpen in de wijk. Hij helpt ieder week het tuin team om bij mensen het tuinafval en/of grof vuil naar de stort te brengen. Heeft al een heel bewogen leven achter de rug. Zijn levensverhaal staat in het Pronkjewail'n boek van 2015."

De wijk Beijum zit vol verrassingen. Ondergetekende zal de verrichtingen rond de kerstpakkettenactie en Sietze op de voet blijven volgen. Waarschijnlijk volgt in de loop van de week een foto van Sietze met de opgepimpte bezorgauto.

Geen opmerkingen: