dinsdag 22 november 2016

DUUR AANGELEGDE WIJKRING-HEKKEN VERPIETEREN (NLA-verspilling)

In de zomermaanden al kaal...laat staan in de herfst...
 Ze werden een paar jaar geleden met veel tamtam langs de wijkring geplaatst. Ze moesten de wijk een groener aanzicht geven (alsof het hier niet al groen genoeg is). Duur geld uit het NLA werd er aan besteed, meer dan een half ton.

De foto's die we zien zijn enige tijd geleden gemaakt. U ziet het aan de kleur van de bomen, nazomer, tegen herfst aan.

Op het ogenblik, op driekwart november, zien de wijkring-hekken die ter hoogte van de Barmaheerd staan er vanzelfsprekend nog kaler en leger uit. Beter gezegd, ze zien er niet uit. Zie ook nog eens dit bericht van tweeënhalf jaar geleden.
Het is niks met de wijkhekken en het wordt nooit wat. Dat is niet om negatief te doen maar dat kan elk zinnig mens met eigen ogen waarnemen. Een aanfluiting,

Er werd een jaar of wat geleden wat af-gegoocheld wat betreft NLA-geld Klik het staatje waarop uitgaven staan groter in dit bericht van juni 2011.

Er is heel wat NLA-geld weggegooid. De wijkhekken fleuren de groenste wijk van Groningen in het voorjaar en in de zomer helemaal niet op.

Er ligt nog een bericht op de rol over een verbazingwekkend andere 'project' uit deze vervlogen tijden in Beijum. Bekijk op het aangegeven overzicht (link hierboven) maar eens wat de Wegwijsbus destijds wel niet heeft gekost.

Het waren de tijden van belangenverstrengeling en vriendjespolitiek in Beijum. Eigenaardig dat het kon zijn dat een en dezelfde persoon(en) én in het NLA-team zaten én in het bestuur van de bewonersclub én in de 'redactie' van de Beijumkrant.

Geen wonder dat deze incestueuze vorm van wijkpolitiek zich uiteindelijk zelf om zeep heeft gebracht en dat de tot propagandablad verworden Beijumkrant in deze val is meegesleurd.

Naar het grote bedrag aan weggegooid geld kan Beijum fluiten.

2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Zie mijn reactie van 24 juni 2013 op:

http://beijumnieuws.blogspot.nl/2013/06/maandagochtend-163.html


'Ik citeer uit de Beijumkrant van februari 2013, pagina 13. Op de "Samen Doen"-pagina. Betaald door het NLA-Beijum.

Citaat:

"Kosten Knelpuntenaanpak"

(...)

"* aanleg van hekken plus groenafscheidingen op 4 plekken langs de wijkring, ter hoogte van de Fossemaheerd, Isebrandtsheerd, Barmaheerd en Scheltemaheerd (€ 49.000,-);"

Er staat niets over het ontbreken van hekdeuren. Totaal verkokerde informatie. Ons kent ons!

Totale geldverspilling. Wie heeft ooit beweerd dat er knelpunten waren aan deze straten? Ene JV van de BOB voor de camera van OOG TV!

Het vuilnisvatmodel in de bestuurskunde: een probleem bedenken bij een oplossing (of een zak met duiten). Dan krijg je onkruid en rotzooi!!!' Einde citaat.

Anoniem zei

Bij de nieuwbouw van het buurthuis en welzijnsgebouw aan Plein Oost is dezelfde bewonersvertegenwoordiger betrokken als bij de miljoenen investering in het wijkpark groene long, nl. de sinterklaas die ook in het NLA-wijkteam zat en daar honderdduizenden euros extra naar de inmiddels opgeheven Montessori-school omgeving schoof. Mijnheer Smit lijkt meer macht in de wijk te hebben dan wijkwethouder Matthias Gijsbertsen met zijn ambtenaren.