zaterdag 31 oktober 2020

DRINKEBROERS WEER VAN HET WINKELPLEIN VERWIJDERD


 Vanmiddag tegen vijf uur zijn voor de zoveelste keer twee drinkebroers van Winkelplein Beijum West verwijderd. Of waren het er nou drie?

In elk geval zaten ze weer gezellig op hun favouriete stekje, op een verhoging voor de Duitse super die de naam draagt die op de foto kunnen waarnemen.

Daar kwam een politie-auto aangereden, twee agenten stapten uit, een dame en een heer. Het winkelend publiek op het plein wist al weer hoe laat het was.

Die deden er vervolgens nogal lang over om de beide openbare bierblikdrinkers weg te krijgen. Heeft het zin om met dronken mensen te discusseren? De welbespraakte bierdrinkers brachten tijdens de ddiscussie regelmatig hun halve liter bierblik naar de mond. Praten ok, maar dan moet wel de keel gesmeerd worden.
Na een minuut of zeven stond een der heren na aandringen op en waggelde weg. Een agent tegen degene die bleef zitten en vergeefs probeerde overeind te komen: "Zal ik je even een handje geven."

Aldus geschiedde. Wel even je hand ontsmetten mijnheer de agent, aldus een gewiekste toeschouwer.

De man kwam uiteindelijk overeind en viel bijna direct weer om, een nabije reclamebord van de winkel, links net niet in beeld op de foto, hield hem nog net overeind.
Toeschouwers vermaakten zich, al zat er ook iets tragisch in. Was het niet veiliger om ze te laten zitten in plaats van ze stomdronken en waggelend de straat op te sturen?

De agenten hadden hun klusje erop zitten en reden weer weg. Een omstander naar de dienders: "Ze hebben een abonnement op jullie, wanneer komen jullie weer terug?"

Het was niet zo heel koud buiten vandaag. De winkel die we zien is tot 20 uur open. Best kans dat tijdens het tikken van dit bericht, ca een uur later, de heren al weer genoeglijk op hun plekje zitten te drinken. Alleen thuis zuipen is ook zo ongezellig.

Begin dit jaar werd een openbaar zuipende mijnheer door de politie uit Winkelcentrum Beijum verwijderd Een andere mijnheer vroeg wel eens of de blogger hem een biertje zou willen schenken

Geen opmerkingen: