dinsdag 13 oktober 2020

"BIER HAMSTEREN IS GEMAKKELIJKE DAN WC-PAPIER" "Ik weet nog niet wat voor maatregelen we hier morgenavond gaan treffen, in elk geval mogen we vanaf acht uur 's avonds niks meer verkopen."

AH vanavond, na de persconferentie. Medewerker desgevraagd.

Zo, wat een lege plekken in de Bierheerd, zie vorig bericht, van Beijum.

Een Beijumer struinde rond en laadde in. "Ik was eigenlijk op zoek naar Hertog Jan-bier, maar zoals je ziet, dat is er niet meer."

Zie foto's links en rechts.
Tjonge. In maart werd massaal toiltpapier ingeslagen door mensen die overal dreiging en tekort inzien.

Gaan we op bier-herhaling?

Beijumer liet bij het verlaten van de winkel zijn hamster-buit zien, zie afbeelding beneden.

"Dit valt minder op dan tien pakken toiletpapier die je mee kunt nemen. Het slaat ergens nergens op, je kunt 's ochtends en tijdens het begin van de avond gewoon bier kopen. Maar ik lust er wel een, wat als morgen hier alles uitverkocht is?"

Ja, het slaat inderdaad nergens op. Word toiletpapier ingeruild voor bier?

We beleven de corona-gekte.


4 opmerkingen:

Joost zei

Mijn bier merk is ook regelmatig op. Gewoon de standaard Amstel. Ga je later weer heen staat het er gewoon weer.

Kees Huizenga zei

Ik weet niet wat AH Meins gaat doen. De kans is erg groot dat AH Meins zich voegt naar het beleid van het Albert Heijn concern.


Gall en Gall, onderdeel van het AH-concern, mag na 20:00 uur geen alcohol meer verkopen. Dus deze winkel gaat om 20:00 uur dicht.

Zie de Routekaart van de Corona-maatregelen:

https://www.volkskrant.nl/kijkverder/Documenten/routekaart_coronamaatregelen_1310.pdf


Ik zie nog geen huishoudelijke mededelingen op https://www.ah.nl/


In AH Meins wordt, wat betreft alcohol, met name bier en wijn verkocht. Om het personeel van AH Meins tegen boze klanten te beschermen, lijkt het mij zeer verstandig toe om AH Meins ook per 20:00 uur te gaan sluiten. Op alle dagen.

Deze maatregel zal m.i. niet tot omzetverlies leiden, omdat de vraag naar supermarktartikelen redelijk stabiel zal blijken. Hoewel er een economische recessie aankomt, waaraan we binnenkort allemaal zullen lijden.

Zeer waarschijnlijk wordt er weer een deurbeleid ingevoerd met een maximum aantal klanten. Idem dito een ontsmettingsbeleid.
Plus een mondkapjesplicht voor de klanten en het personeel (op grond van een huisregel ?; binnenkort op grond van wetgeving). Heel goed!


Een andere mogelijkheid is om het wijngedeelte bij AH Meins geheel af te sluiten. Dat kan met een houten schutting. Verder kan het biergedeelte worden leeggemaakt. Deze opheffing van alcoholverkoop binnen AH Meins leidt tot een grote omzetderving. Daarom lijkt deze optie mij niet realistisch toe.


Het AH-concern en AH Meins kunnen tevens nog een andere tussenoplossing bedenken:

1. open blijven tot 22:00 uur (behalve op de zondag) en borden zetten bij de wijnafdeling en de bierafdeling met daarop afgedrukt: "Geen alcoholverkoop na 20:00 uur";

2. na 20:00 uur mobiele, maar wel stevige/zware schuttingen zetten bij de wijnafdeling en de bierafdeling;

3. bij de entree superduidelijk mededelen als "huisregel" dat na 20:00 uur geen alcoholische dranken worden verkocht. Het nadeel is, ik herhaal dit, dat bij de kassa moeilijkheden ontstaan, waarbij het (jonge) winkelpersoneel de dupe is. Tenzij punt 2 wordt ingevoerd;

4. permanent toezicht van AH-medewerkers bij de alcoholische dranken, tenzij punt 2 wordt ingevoerd;

5. cameratoezicht (dat bestaat reeds, maar kan worden uitgebreid).


Ik wacht de ontwikkelingen met belangstelling af.

Kees Huizenga zei

Ik kreeg zojuist een nieuwsbrief van het AH-concern met een verwijzing naar een digitale link.


Deze link is wel belangrijk:

https://www.ah.nl/samen-thuis


En specifiek:

https://www.ah.nl/samen-thuis/veiligwinkelen#winkel

Kees Huizenga zei

Zie in dit verband:

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/751968/Coronamaatregelen-zorgen-voor-werk-in-de-winkel


Citaat:

“Kamerschermen

Behalve voorlichting treft de Jumbo ook fysieke maatregelen om de wet te handhaven. Voor de schappen met wijn en bier komen kamerschermen en andere barrières, zegt Maat: 'Daar hebben we al ervaring mee opgedaan in ons filiaal in de Oosterstraat, op Koningsdag. We zullen ze nu alleen elke dag moeten aanbrengen en weer weghalen.' Ook worden de kassa's zo afgesteld dat er na achten geen drank kan worden afgerekend.” Einde citaat.