maandag 26 oktober 2020

MAAR EEN GRIJZE BAK-OPHAALRONDE IN DECEMBER


"Buurtjes zijn jullie al op hoogte dat de grijze 
container in december maar 1x wordt geleegd!! En dat gebeurt op 11 december! "

Beijumse Jansje Dokter vanavond.
Een der initiatiefneemster van de afgelopen Mileiustraten in de Froukema- en Wibenaheerd.
Bij het openen van de link ziet u haar links in beeld.

Beijum zucht onder het wijd verspreide zwerfvuil. 
Dat zou in december nog wel eens een veel dramatischer realiteit kunnen worden.

Zoals bekend, om de week worden de containers in Groningen geleegd, de ene week de grijze bak, de andere week de biobak.

Op de site van de gemeente Groningen staat het linker staatje. Alleen op 11 december worden die maand de zwarte bakken geleegd. Postcode 9736. Twee weken later is het Eerste Kerstdag.

Ook via genoemde site, de ophaalronde van 25 december wordt verplaatst naar 2 januari.

Dat is niet handig, maar een enkele ophaalronde in december.
Dit geldt in elk geval voor het postcodegebied 9736.

Het beste is rond Kerst toch een ophaalronde te organiseren. Voor een schoner Beijum.

Update 22.10 uur: "In de Nijensteinheerd zijn meerdere mensen die al met de gemeente hebben geschakeld. Wij hebben geopperd om dan de laatste biobak ronde te wijzigen naar grijze bak. Dit is niet mogelijk want die zitten altijd vol. Ik heb aangegeven dat we dan het risico lopen dat er allemaal afval op straat beland en al helemaal omdat ze pas na oud en nieuw komen legen...Dit zei genoeg over de buurt waarin we wonen zei de mijnheer.
Ik geef het maar op."

Reacties lopen veelal via Facebook-Beijumnieuws:

Huh! Is er in december maar een enkele ophaalronde van huisvuil in Beijum? In elk geval wel in postcodegebied 9736....

Geplaatst door Johan Fehrmann op Maandag 26 oktober 2020

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb ook postcode 9736, maar word bij mij wel 2x geleegd. Op 8 en 22 december

Anoniem zei

Wij wonen 9736 RR, idd maar een keer.

Han Borg zei

Idee voor een protestactie: degenen, van wie de grijze bak maar 1x geleegd wordt in december, kunnen op de dag waarop de geluksvogels wél hun bakken geleegd zien, hun bak naar dat deel van de wijk slepen. Dubbel zoveel werk voor de reinigingsmensen, helaas. Maar wel een teken dat we dit pikken. Of (maar dat is wat grover): zet de bak op de dag voor Kerst midden op straat, zodat het moeilijk wordt om door de wijk te rijden. Wél openingen laten voor hulpdiensten.

Anoniem zei

Dit kan echt niet. Dan rijden ze maar een rondje op een zondag. Lijkt me geen probleem.

Anoniem zei

Gewoon alle extra vuilnis op de oudejaarsvuren. Probleem opgelost.

Anoniem zei

Als protestactie allemaal de grijze bak op 18 december bij de straat zetten dan maar.

Kees Huizenga zei

In mijn postcodegebied in Beijum-West, 9737, worden de grijze kliko's eveneens geleegd op vrijdag 11 december 2020. Op 25 december 2020 is het Eerste Kerstdag.

Ik heb twee oplossingen:

1. de gemeente zet op donderdagmorgen 24 december aanstaande (of eerder) op meerdere locaties (± 50) grote zeecontainers neer. Een goede communicatie via wijkmedia en stedelijke media is hierbij onmisbaar.

Of:

2. op zaterdag 26 december 2020 kunnen de grijze kliko's worden geleegd door medewerkers van Stadsbeheer, waarbij ze per uur dubbel betaald krijgen.


Ik zal morgen gaan bellen met Stadsbeheer. Desnoods stuur ik een indringende noodkreet-e-mail naar de wethouder van Stadsbeheer.


Het alternatief is een enorme (stinkende) rotzooi in Beijum gedurende minstens twee weken. Het opruimen kost meer dan bovenstaande oplossingen.

Chris zei

Wat een onzin weer. De vuilnis wordt eenmalig een week later opgehaald, dus na drie weken in plaats van na twee weken. Waar je je al niet druk om kunt maken.

In mijn woonplaats wordt de grijze kliko überhaupt maar een keer per drie weken geledigd. Ondanks dit (en diftar in onze gemeente), vervuild onze buurt niet. Bij ons geen bergen afval op straat zoals in Beijum. Kortom de beste man van de Milieudienst heeft het bij het rechte eind.

Ook al zou je elke dag vuilnis ophalen in Beijum, dan nog gooien de bewoners hun afval op straat. Het enige dat verandert is dat het minder zichtbaar wordt, omdat een ander de rotzooi opruimt.........