donderdag 15 oktober 2020

WAANZIN HOE JOURNALISTEN BEDREIGD WORDEN

De NOS gaat niet meer herkenbaar met auto's naar gebeurtenissen om verslag te doen.

Een nieuw dieptepunt binnen de journalistiek in Nederland, kotre onbeschofte lontjes die de inzittenden ervan bedreigen. En ziek gedrag etaleren.

Foto is vorig jaar gemaakt, Beijumnieuws in de stad Groningen

Deze Beijumblogger is maar een piepklein radertje binnen journalistiek Nederland, maar hij werd de afgelopen jaren ook wel eens uitgescholden en bedreigd.

Maar de mensen van de NOS hebben het te verduren. Vooral door lieden aan de extreem rechtse kant van het politieke spectrum, aangevoerd door twee politieke leiders, Wilders en Baudet, die de NOS en andere gangbare media, regelmatig via social media minachten en diskwalificeren. Nieuws van buiten de eigen bubbel en gedachtengoed mag niet, aldus deze heethoofden. Eigen Mening Eerst. De MainStreamMedia is de vijand.

Waar de vrije pers stopt, daar begint een griezelige dictatuur....

Via NOS.nl

Vrijwel dagelijks worden journalisten en technici die voor verslaggeving onderweg zijn, geconfronteerd met opgestoken middelvingers of scheldpartijen. Ook wordt er afval naar hen gegooid, en worden de wagens op de weg afgesneden of geblokkeerd. Monteren en het leggen van radio- en televisieverbindingen met Hilversum wordt bij tijd en wijle onmogelijk gemaakt door op de auto te bonzen of er tegenaan te plassen.De hoofdredacteur spreekt van een "nederlaag voor de NOS, maar vooral ook voor de journalistiek". "De journalistiek ligt onder vuur van mensen en groeperingen, die alleen hun eigen wereld willen terugzien, elk ander perspectief onmogelijk proberen te maken en daarmee de persvrijheid aantasten."

Geen opmerkingen: