dinsdag 20 oktober 2020

EXTRA SNELTESTCAPACITEIT VOOR COVID 19 TE GRONINGEN

 Dinsdag 20 oktober opent de eerste 15 minuten Corona Sneltest locatie in Groningen in het pand van Carlo Spijkerman ( Verlengde Bremenweg 14). Hiermee zetten ondernemers Wesley Zantinge (GMU.ONLINE) en Marc Notenboom (Mondkapjes.nl) de eerste stap naar het versnellen en vergroten van de dringend gewenste extra testcapaciteit voor het coronavirus in Nederland.

(Ingezonden door Marion Vos)

Coronatest Nederland

De coronavirus testlocaties van de GGD kampen met groot capaciteitsproblemen, terwijl de opbouw van de nieuwe COVID-19 gevallen sterk blijft toenemen, wat ook geldt voor ziekenhuis en IC-opnames. Dit beeld baart iedereen ernstige zorgen. Meer nieuwe initiatieven moeten de detectie van besmettelijke gevallen en de onderlinge groepsimmuniteit bevorderen. Initiatiefnemers Wesley Zantinge en optometrist Marc Notenboom van Mondkapjes.nl hebben de handen ineen geslagen om zo snel mogelijk meer corona testcapaciteit te creëren. De eerste vestiging van CoronaTestNederland.nl gaat morgen van start in Groningen. Men kan hier een corona sneltest afnemen, waarbij je al na een kwartier uitslag krijgt.

EHBO

Covid.Limited werkt samen met de EHBO en test uitsluitend met CE goedgekeurde corona sneltesten geschikt voor gebruik binnen de EU. Door middel van de afname van een bloeddruppel, zoals bij een diabetestest, is het mogelijk om met een bij Volksgezondheid bekende en Europees geregistreerde nieuwe COVID-19 sneltest binnen 15 minuten de uitslag te geven. Deze uitslag wordt niet op de locatie geregistreerd, de uitslag wordt na 15 minuten persoonlijk door de hulpverlener medegedeeld.


Testen op locatie bij bedrijven

De website Covid.Limited biedt bedrijven tevens de mogelijkheid om op locatie een corona sneltest af te nemen. Werknemers worden dan snel getest en de uitslag wordt direct na de testafname aan de werknemer doorgegeven. “De sneltesten zijn een uitkomst voor veel werkgevers. Zo kunnen zij in deze tijd werknemers inzetbaar te houden en nog belangrijker: de stress binnen de organisatie verminderen. Ook geeft het geteste personen een gevoel van opluchting wanneer blijkt dat men antistoffen bezit tegen het virus of niet besmettelijk is”, aldus de initiatiefnemers.

Oproep tot extra hulp
De initiatiefnemers roepen landelijk ondernemers op om zich met een mogelijke locatie te melden, daarnaast zijn EHBO-gecertificeerde hulpverleners van harte welkom om hun steentje bij te dragen. Voor elke locatie zoeken wij een Wet BIG geregistreerde zorgverlener, verpleger of paramedicus. Ook is Covid.Limited opzoek naar extra locaties nabij grote steden van c.a. 100m2. Alleen samen kunnen we de verspreiding van het Coronavirus sneller tegen gaan. Het doel is om zo snel mogelijk 100 Corona Sneltest locaties met een landelijke dekking aan te bieden. Hiervoor roepen we nadrukkelijk de hulp in van locatie eigenaren en EHBO’ers, deze kunnen zich aanmelden voor een samenwerking met vergoeding via: https://www.covid.limited/

Reserveer je corona sneltest

De corona testlocatie biedt een capaciteit van 16 tot 24 sneltesten per uur waar men online voor dient te boeken via: Coronatestnederland.nl. Via de website van Covid.Limited kun je ook Corona preventie artikelen mondkapjes, desinfectiemiddelen en koortsthermometers kopen

3 opmerkingen:

Han Borg zei

Misschien wél even bedenken dat het hier om een commerciële onderneming gaat. De kosten die deze test met zich meebrengt staan nergens vermeld. Bij de GGD is het nog altijd gratis, ook al moet je daar langer op een afspraak en op de uitslag wachten.

Johan Fehrmann zei

Het klopt wat Han schrijft. Niet gebruikelijk om ingezonden commercials te publiceren, maar in corona-tijden publiceer ik zo breed mogelijke informatrie. Ook voor de meest draagkrachtigen....

Han Borg zei

Aanvullend: dagblad Trouw citeert vanmorgen RIVM-man Jaap van Dissel, die zegt dat het advies nog steeds is om je te laten testen door de GGD dmv een PCR-test (wattenstaafje in je keel en neusgaten). "Wij hebben geen enkel zicht op de tests die daar (bij commerciële bedrijven, HB) worden uitgevoerd, noch op de uitslagen". Zo wordt er bij een positieve uitslag geen bronnen- en contactonderzoek door de commerciële bedrijven uitgevoerd, iets wat de GGD nog steeds zegt te doen (ook al loopt dat laatste nog erg moeizaam, HB).
Sneltests zijn -aldus Van Dissel - nog steeds minder betrouwbaar dan de PCR-testen van de GGD, die hij 'de gouden standaard' noemt. Maar ook GGD's gebruiken die sneltests voor een eerste screening. Daarna volgt alsnog een PCR-test '"om zeker te zijn".
Kortom: verwacht geen wonderen van de commerciële tests, hoogstens een sneller en (iets) minder betrouwbaar resultaat.