maandag 12 oktober 2020

DERTIEN JAAR BEIJUMNIEUWS

 Het is tot nu toe een ongeluksjaar. Het corona-virus overheerst immers dit lopende jaar 2020.

Laat het geen vervelend teken aan de wand zijn, Beijumnieuws bestaat vandaag, en dus dit jaar, op de kop af dertien jaar. Deze blogger heeft verder geen last van bijgelovigheid.

De oorsprong van het starten van deze wijkwebsite is tijdens de eerste 'verjaardagen' uitgebreid aan de orde geweest. Geen zin om dat in dit bericht weer uitgebreid te herkouwen, zie nog eens het bericht van een half jaar geleden met uitgebreide achtergrond-links. 

Wel grappige input uit de beginjaren van Beijumnieuws van buiten de wijk, voormalig ruziemaker uit de Oosterpoort, ene Harry Perton, ging zich tegen het wijk-conflict aanbemoeien. We tekenen het jaar 2010. Het blijft grappig.

Zie afbeelding links, op zijn site GroningenAnus.
Zelden zo gelachen, de freak bestookte destijds Stadspartij-voorman Robert Prummel, hij ging tekeer tegen journalist Bram Hulzebos van toen Dagblad van het Noorden. En hij dreigde deze prille Beijumblogger met een proces om het een of ander wat hem niet aanstond. Ook Willem Groeneveld van Sikkom bestookte hij ooit omtrent een berichtgeving wat hem niet beviel. Oftewel, ondergetekende bevindt zich in goed gezelschap, belangrijk genoeg om over te orakelen.

'Journalistieke' dictatoriale psychopathologie zogezegd (niet steigeren lieve Harry, je mag iemand ook 'ongeneeslijk ziek/gefrustreerd' noemen). De blogger kwam het vermakelijke, bemoeizuchtige en wrokkige epistel onlangs weer tegen in zijn archief.  Een pareltje uit de geschiedenis van Beijumnieuws.

Mooie tijden vol reuring. De genoemde subsidie is al jaren geleden toegekend, en Beijum heeft al weer ruim vijf jaar een goede wijkkrant (zonder gedoe: De Beijumer).

Maar enfin, de vrede is ook al weer jaren geleden neergedaald rond journalistiek Groningen- Beijum. En ook rond de wijkvereniging. En dat is wel zo mooi rustig. In 2015 kreeg Lijn6.com, lees verder, trouwens ook gemeentelijke subsidie

Beijumnieuws dertien jaar dus. Zie nog eens de video die Hilda Hofstra omstreeks 12 jaar geleden maakte

Van 12 oktober 2007 tot heden is Beijumnieuws ruim 16.000 berichten en richting 21.000 reacties verder. Dat laatste, en al eens vermeld, verreweg de meeste reacties lopen tegenwoordig via https://www.facebook.com/beijum.nieuws, daar waar berichten worden aangekeild.

De dit jaar opgeheven wijkwebsite Lijn6.com vroeg deze blogger tien jaar geleden naar zijn drijfveren, zie beneden, dit voor nieuwe lezers die wellicht denken hoe ondergetekende er toch toe komt om elke dag berichten uit Beijum te posten.

Dank voor de inzendingen, tips, dank aan de trouwe columnisten, lezers...

Het veertiende seizoen Beijumnieuws gaat bij deze in. Veel plezier, en tips, kopij, kritiek, commentaar  en complimenten zijn welkom via Beijumnieuws@hotmail.com

2 opmerkingen:

Henk Kamminga zei

Gefeliciteerd, Johan. Blijf vooral doorgaan op dezelfde voet met belangrijke informatie, maar ook met lichtvoetige berichtgeving. Alhoewel geen inwoner van uw wijk, blijf ik graag op de hoogte van het nieuws van mijn buurwijk.

Han Borg zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.