dinsdag 27 november 2018

UIT DE OUDE DOOS (394)

Tien jaar geleden maakte Hilda Hofstra een video over de toen nog prille blogwerkzaamheden van de Beijumblogger. Het blogbericht daarover en de bijbehorende video werd in oktober 2008 gepubliceerd.

Omdat nog regelmatig mensen vragen naar het hoe en waarom van de blogverslaving van ondergetekende over Beijum leek het hem aardig om het bericht + video nog eens te publiceren.

Er zijn de afgelopen jaren de nodige lezers via Facebook/Twitter (bestonden tien jaar geleden nog niet) of anderzijds bijgekomen.

Oktober 2008:
Een jaar of vijf werkten we samen bij de wijkkrant in Beijum. Het was een gouden tijd, samen met andere redacteuren maakten we elke maand weer een krant van formaat, een wijkkrant die als 3e eindigde in een wijkkrantenscan van het Dagblad van het Noorden. Prima samenwerking met Stichting Stiel, de Vensterwijk Beijum en andere partners in de wijk, geen vuiltje aan de lucht destijds. Hilda Hofstra (58) en deze blogger gingen om uiteenlopende redenen hun eigen gang. Maar gisteren kwamen we elkaar "beroepshalve" weer tegen. Hilda volgt een cursus bij OOG-TV en ze wilde graag iemand filmen met "een bijzondere passie."

Ik weet niet of mijn passie bijzonder is, er zijn meer bloggers, maar ik verleende graag mijn medewerking. Ik heb even getwijfeld of ik een film over mezelf en mijn drijfveren wel op Beijumnieuws wilde. Maar ik moest niet zeuren, aldus Hilda:"Kom op, niet zo bescheiden." Zij maakte een film en ik de foto. Kijkt u naar een echte professioneel gemaakte -persoonlijke mening - film van een OOG-cursiste. Lezers die af en toe denken wat mij bezield om Beijumnieuws te maken krijgen bij deze een kijkje in de keuken.

Mijn vraag aan Hilda Hofstra wanneer ze Beijumnieuws komt versterken, per slot van rekening kan ik wel een échte filmer gebruiken, omzeilde ze: "Ik weet nog niet wat ik ga doen, ik denk er even over na." Kijk voor een mooie Beijum-promotiefilmpje op haar site: http://schimanska.waarbenjij.nu/ Klik de optie video's aan. Bekijk ook de video over de "4 mijl van Kardinge" op haar site.

(Acht jaar geleden filmde en interviewde Philippine Koopman de Beijumblogger voor Stadjerstv

1 opmerking:

Anoniem zei

grappig hoor, was eigenlijk wel benieuwd wie nu eigenlijk het gezicht was van deze leuke blog over Beijum..Ik lees het graag, op zijn tijd even kijken wat er allemaal gebeurd is in de wijk..