woensdag 21 november 2018

MENSEN, GA STEMMEN...(Tot 21.00 uur)Wat een feestdag is het vandaag eigenlijk in Groningen.

Vrije verkiezingen, mee mogen stemmen over hoe het stadsbestuur er uit zal komen  te zien.

Dit kan niet overal op deze aarde, je hebt genoeg landen waarin je je bek moet houden want dictatuur.

Tot zover het goede nieuws van vandaag.

Het mindere goede nieuws tot nu toe... .zes op de tien mensen in Groningen (Haren, Ten Boer) is niet van plan om vandaag te gaan stemmen, de opkomst zal, als de prognoses uiteindelijk kloppen, ongeveer veertig procent bedragen.

Dat is een beetje onbegrijpelijk, maar het past jammer genoeg wel weer in de klaagcultuur die als een grijze boze spook door Nederland vliegt.

Liever zeuren en klagen vanaf de zijlijn, en bij voorkeur boos twitteren over allerhande zo ervaren onrecht in dit land dan je actief in te zetten en op z'n minst de moeite nemen om te gaan stemmen.

Tot zover dominee Beijumblogger. Maar hij meent het wel.

Hij ging stemmen in de sporthal naast Plein Oost, zie afbeeldingen boven (pardon, beetje onscherp) rechts en linksonder.

Vlakbij stond Marjet Woldhuis en haar caravan opnames te maken, kijk desgewenst op haar Facebook-account.

Natuurlijk wil ze graag zoveel mogelijk stemmen voor haar partij vergaren om mee te kunnen bepalen hoe de stad er de komende jaren uit zal komen te zien.

Maar dat wil elke politieke partij. De oproep van 100% in deze is dan ook boven partijbelang verheven: "Mensen, ga alsjeblieft stemmen."

Geen stemadvies van ondergetekende....maar daar sluit hij zich van harte bij aan.

Tot vanavond 21.00 uur. Stemmen.

1 opmerking:

Han zei

Stemdistrict 268 doet het redelijk, maar ja: we zitten dan ook bij WC West. Ga stemmen, mensen. Maak gebruik van je democratische rechten. Ook al is het donker en koud buiten.....