maandag 26 november 2018

MAANDAGOCHTEND (382)De week openen met een item over het gesteggel over hondenpoep? Niet zo smakelijk, geeft de blogger toe, maar ja, het schijnt toch een der grootste ergernissen binnen de openbare ruimte (waar dan ook) te zijn.

Foto's boven en links zijn ergens op de grens tussen de Wibenaheerd en de Nijensteinheerd gemaakt.
En wel vanaf dezelfde plek. Foto boven eerst en daarna na een kwartslag te zijn gedraaid de linker afbeelding.

De zelf gefabriceerde verbodsbordjes die we zien hebben natuurlijk geen rechtsgeldigheid, het zijn eerder protestbordjes.
De Beijumblogger heeft geen hond maar hij kan beide kanten van het verhaal invoelen en indenken.

Getver, je wil geen kinderen thuis krijgen met stront aan hun schoentjes. Aan de andere kant, een hondenbezitter betaald jaarlijks een forse hondenbelasting, en wat krijgt die er voor terug? Niks.

Natuurlijk hebben veel hondenbezitters dientengevolge schijt aan de opruimplicht.

Ondergetekende is gek op eigenaardigheden in het straatbeeld van ' zijn' wijk. Neem nou afbeelding rechts. In de Wibenaheerd is onlangs op een binnendoor-route richting de Froukemaheerd een rood-witte paaltje geplaatst. Het waarom ervan ontgaat hem. Het is geen fietspad, waarom mag een auto daar niet langs rijden? Wat doet die drempel daar?

Wat ondergetekende helemaal ontgaat is waarom er ook nog eens zo'n vreemde beschildering om het paaltje op straat is geverfd. Moet dat fietsers en/of bromfietsers om het paaltje heenleiden?

Foto beneden tenslotte. de bomen langs het middenstuk van de Zuidwending, het kanaal dat door Beijum loopt, gaan tegen de vlakte. Ze worden eerst uitgekleed en gekortwiekt. Zie ook nog eens het bericht van afgelopen vrijdag

Na ongeveer veertig trouwe jaren worden ook hier weer tientallen bomen geëxecuteerd. Ze moesten veertig jaar geleden de nieuwe wijk Beijum een groen uiterlijk bezorgen.

De laatste week van november is begonnen. Zaterdag komt Sinterklaas naar Beijum.

Een prettige week toegewenst. En bedenk, hondenpoep, rare paaltjes, en ter dood veroordeelde bomen: er gaat niks boven gezondheid, blijf vooral zo gezond mogelijk.

Geen opmerkingen: