dinsdag 27 november 2018

BOERDERIJUM BEIJUM GAAT VOLGEND JAAR IN DE VERKOOP"Woningbouwvereniging De Huismeesters blijft gewoon zorgen voor goede en sociale woningen, maar de Boerderijum heeft een wijkfunctie en projecten als deze hebben niet meer onze prioriteit en daarom zetten we in 2019 de Boerderijum te koop. Er veranderd niet zoveel voor de wijk of voor de instanties die er gehuisvest zijn (Mallemolen en De Zijlen, JF), het pand krijgt alleen een nieuwe eigenaar."

Aldus een  woordvoerster van woningbouwvereniging De Huismeesters vanmiddag. Via verschillende bronnen had de blogger gehoord dat het tien jaar geleden gebouwde pand (achter het oude voorhuis) langs de Beijumerweg verkocht zou worden.

Zie nog eens de video van de opening in april 2009, deel 1en deel 2

Zeventien jaar geleden brandde de oude Boerderij tijdens de nieuwjaarsnacht af. Daarna streed het Herbouwcomité voor herbouw.

Tegen de 7500 handtekeningen werden opgehaald. Waarvan naar eigen inschatting nog geen tien procent over de drempel is gekomen nadat de nieuwbouw gerealiseerd was. De Boerderijum floreerde alleen maar tijdens themadagen

Acht jaar geleden vroeg de blogger zich hardop af of de Boerderijum wellicht aan het floppen was, zie nog eens dit bericht
Naar aanleiding van dat blogbericht schreef ook DvhN er over

Vorig jaar zomer werd bekend dat het Bezoekerscentrum voor Natuur en Milieu zou gaan verhuizen naar het Stadspark, in Beijum was die niet meer rendabel...lees hier
In juni dit jaar was er de laatste open dag

Laatste vraag aan de woordvoerster van De Huismeester, zit de verkoop er voor honderd procent echt aan te komen? "Ja, ga daar maar van uit, we wachten nog op toestemming van de gemeente Groningen maar we gaan er vanuit dat dat geen problemen op gaat leveren. Nogmaals, er veranderd verder niks voor Beijum of de organisaties die in de Boerderijum aanwezig zijn."

Naschrift Johan Fehrmann, het was ruim tien jaar geleden zo'n idyllisch plan, een theeschenkerij, een speelplek midden in de wijk, een natuurmuseum; wat een cadeau voor Beijum. Echter, de realiteit is weerbarstig gebleken, de Beijumers hebben de Boerderijum nooit in hun harten gesloten. Dat De Huismeesters zich hoofdzakelijk wil toeleggen op de functie van goede sociale woningbouw willen beheren is hun goed recht.
Maar of het uiteindelijk echt goed voor de wijk en de Boerderijum uit gaat pakken als een of andere projectontwikkelaar het pand in bezit gaat krijgen, blijft sterk de vraag. Een nieuwe eigenaar zal toch ook graag winst willen maken...
\
VIDEO BENEDEN, WETHOUDERS KWAMEN IN 2009 NAAR BEIJUM OM DE GLOEDNIEUWE BOERDERIJUM TE KOMEN BEWONDEREN....

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Leefbaarheid stimuleren is toch ook een doel van woningcorporaties, zeker in aandachtswijken als Beijum?
En hoe zit het eigenlijk met oude Montessorischool aan Wibenaheerd, waar de corporaties ook heel veel NLA-leefbaarheidsgeld in geinvesteerd hebben in speelplein en -gebouw; levert dat ooit nog wat op voor bewoners in de buurt? Doet het nieuwe gemeentebestuur hier nog wat, of blijft het nog lang anti-kraak voor vijf man en een paardenkop?

Anoniem zei

Wijkvernieuwingsplan Beijum 2019: Nieuwbouw buurthuis op oude Innersdijk-verpleeghuis terrein door woningstichting Patrimonium betekent verkoop Boerderijum aan Beijumerweg, sluiting van buurthuizen aan Fultsema- en Isebrandtsheerd. Wat volgt? Wie heeft hiervoor gekozen?