vrijdag 24 september 2010

SITUATIE BOERDERIJUM MORGEN IN DVHN

Op deze archieffoto ziet u bedienend personeel van Stichting De Zijlen. Het gegeven dat er sinds de opening van de Boerderijum, april vorig jaar, weinig voor ze te doen is is op Beijumnieuws uitgebreid beschreven. 

Duizenden mensen in Beijum wilden de afgebrande Boerderij terug. Het staat er nu anderhalf jaar en, vriendelijk gezegd, het loopt niet. Morgen besteedt Dagblad van het Noorden ook aandacht aan het gebrek aan swung bij de Boerderijum.
Op www.dvhn.nl staat alvast dit: Zelfs op een zonnige woensdagmiddag weten maar weinig kinderen en ouders de weg te vinden naar de vorig jaar heropende Boerderijum. In de speeltuin spelen kinderen van kinderopvang Kiekeboe, een moeder drinkt een kopje thee op het terras, een andere moeder speelt met haar kinderen, maar dat is het wel. "Het is hier eigenlijk altijd heel rustig", zegt Gerda van der Molen, werkzaam bij De Zijlen, een instelling die mensen met een verstandelijke beperking begeleidt. De Zijlen exploiteert de theeschenkerij bij de kinderboerderij en speeltuin. "Maar dat we nou veel thee schenken", zegt Van der Molen, "nee, dat niet." Zaterdag meer in Dagblad van het Noorden.

3 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Ik geef de staf van de Boerderijum Beijum in overweging om aardige en goede plannen te maken. Ik denk aan leuke evenementen, samen met de scholen van de Vensterwijk Beijum, CJG Beijum, STIEL Beijum, buitenschoolse opvang (BSO) en de Buurtcentra in Beijum (de activiteitencommissie).

Heel belangijk is om de ouders van de kinderen bij deze plannen te betrekken.

Kortom: doe aan wervende programmering! Met een prikkelende publiciteit.

Anoniem zei

Ik ben een aantal keren op de Boerderijum geweest na de herbouw.
Het is zo netjes en steriel dat er weinig te beleven is. Als het wat spannender voor kinderen was en wat 'rommeliger' zou het veel meer mensen trekken. Laat bijvoorbeeld wat kippen rondlopen, en een paar geitjes. Dan wordt het meteen al een stuk gezelliger.
Niet zo goed voor het gazon, maar ik denk echt dat het het dan een stuk drukker zou worden. Ik hoop dat ze het gaan proberen.

Anoniem zei

Ik begrijp wel waarom het zo rustig is. Het is er veel te schoon en steriel.
Als er wat geitjes zouden rondlopen, en een aantal kippen zou het al een stuk gezelliger en drukker worden.
Niet zo goed voor het gazon, maar wel voor het bezoekersaantal.
Wat meer spanning en avontuur voor kinderen, wat rommeliger, zou het een stuk gezelliger maken.