vrijdag 17 september 2010

REGENACHTIGE MAAR SFEERVOLLE CINEMAGIE OP OOST

Het weer zat tegen, u ziet de paraplu's op de foto, maar voor de rest was het erg sfeervol op ons aller Plein Oost. In verband met de regen kwamen maar ongeveer 45 nieuwsgierigen opdagen, daar waar ruim honderd waren verwacht. "Je zou alleen al voor de muziek komen," aldus een toeschouwster. En zo was het, prachtige tonen klonken vanavond tussen negen en tien uur over het plein, het gaf het geheel een psychedelische inslag. Als je je ogen sloot had je af en toe het gevoel alsof Pink Floyd een concert gaf in Beijum. De video met muziek en filmfragmenten, begint met een inleiding over Charly Chaplin, hij was per slot van rekening de hoofdrolspeler in de film "de kid.". De muziek werd live gespeeld door een bandje waarvan me de naam is ontschoten. De groep stond te spelen onder een zeildek die de regen moest tegenhouden. Als iemand de naam van de groep weet vermeld ik die hier nog: Beijumnieuws@online.nl
Update 0.03 uur: Dit kwam net binnen via een medewerkster van Pand49: De naam van de band is Sexton creeps. Ondanks de slechte weersomstandigheden was het toch nog een sfeervolle avond, het was ook leuk om te zien dat er nog bewoners vanaf hun balkon mee genoten van de film en de muziek.
Er was nog een gezellige nazit in Pand 49, de organisatoren van dit evenement en we hopen dat dit soort initiatieven ook in de toekomst een bijdrage kunnen leveren aan een levendig en gezellig plein-oost.

1 opmerking:

Karin.P. zei

45 ??? sorry ik heb ze geteld het waren er iets meer dan 20 en zeker 10 daarvan hoorden bij de organisatie.
Maar affijn vondt het wel leuk dat het was georganiseerd.