zondag 19 september 2010

WIENS HOND TAKELDE DIT SCHAAP ZO TOE?

De eigenaar van de hond die ruim een week geleden een schaap ernstig toetakelde in het weilandje achter het Gezondheidscentrum is nog niet achterhaald. Zie het bericht van vorige week zondag. Willem van Ulsen van de werkgroep Beijumerweg stuurde nog een foto van de 'aanslag.' "Bij één schaap is de vacht boven de rechter voorpoot volledig afgescheurd (20 bij 30 centimeter) en verder heeft deze hond dit schaap ook bij de keel gegrepen, wat tot gevolg had dat het schaap een gapend gat van 20 centimeter in de hals heeft opgelopen. Ook de lip van het schaap vertoonde bijtsporen." Vertel er eens wat meer over? "De schapen liepen er weer sinds een week en het waren er dacht ik acht. Ik vermoed dat het beest een jaar of drie was, want de eigenaar (William Tempel, wonende te Noordijk) zei dat het een van zijn eerste schapen was, toen hij met deze hobby begon. We hebben de veearts erbij gehad en die legde het beest op zijn kant, waarna bleek dat de hele hals ook open lag. We zagen de wond wel, want het bloedde gestaag, maar de vacht zat er toen nog voor. Toen de veearts de vacht wat opzij deed, kwam dat gapende gat tevooschijn. Geen redden meer aan; dus een spuit direct in de halsslagader (die kon je zo zien liggen) en zo was het beest binnen 10 seconden uit zijn/haar lijden verlost. Kosten: verlies schaap, veearts en kadaverafvoer. Ik denk dat de eigenaar van de hond wel dondersgoed weet, dat hij, als hij zich meldt, voor die kosten aansprakelijk gesteld zal worden en geen verzekering die dat dekt, want de hond liep uiteraard los, plus het risico dat zo'n hond waarschijnlijk afgemaakt zal worden! We moeten het dus echt hebben van getuigenverklaringen!
We hebben veel mensen in de wijk gesproken en gebeld, maar uiteraard nog geen aanwijsbare dader gevonden."

5 opmerkingen:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Gerda zei

Op 23, 24 en 25 september speelt “Overmorgenland” het stuk “Blaarkoppen”, een voorstelling in een weiland bij Enumatil met teksten van dichter C.O. Jellema.
Het is een theaterinitiatief van beeldend kunstenaar Michiel Johannes Jansen, temidden van een kudde blaarkoppen. Actrice Veerle van Overloop vraagt de bezoekers aandacht voor het veranderende landschap, de werking van het geheugen en de blikken van een blaarkop. Een plaatsbepaling tussen de grassprieten, mensen, kinderen en andere dieren.
“Het gedicht ligt altijd een stap voor op inzicht en zelfkennis; over wat je weet maak je geen gedichten”. De gevoelige en fijnzinnige gedichten en essays van C.O. Jellema (1936-2003) stellen vragen over denken en voelen, waarnemen en herinneren. Jellema werkte als Germanist en vertaalde o.a. Rilke, Paul Celan en Meister Eckhart.

Passen we dit toe op Beijum, het veranderende landschap, 1 schaap minder, het geheugen, wie heeft iets gezien, gehoord en de schapen zelf.

Klinkt toch romantischer dan zo'n afschuwelijke foto. Waarmee je de dader toch niet vind.

Anoniem zei

De meeste mensen zijn ervoor verzekerd?
En de hond wordt niet afgemaakt.

Anoniem zei

De meeste mensen zijn ervoor verzekerd?
En de hond wordt niet afgemaakt.

Kees Huizenga zei

Beijumnieuws wordt kenbaar gelezen door de redactie van OOG Radio/OOG TV.

Dit is het OOG-bericht van vandaag:

"Schapen aangevallen in Beijum

GRONINGEN - Twee schapen in Beijum zijn vorige week aangevallen door een loslopende hond. De veearts heeft één van de twee beesten moeten laten inslapen.
De dieren waren op 11 september 's nachts aan het grazen achter het Gezondheidscentrum in Beijum, toen ze werden aangevallen door een grote hond. Bij één van de schapen is de huid bovenaan de poot over een stuk van ruim twintig centimeter afgescheurd. Ook is het arme beest bij de keel gegrepen.
Er wordt nog gezocht naar de hond. De eigenaar heeft zich niet gemeld.

maandag 20-09-2010 11:22"


Opmerking: persoonlijk vind ik foto's met bloed heel erg en schrijnend. Ik sluit niet uit dat kinderen erg kunnen schrikken van zo'n foto.