zondag 5 september 2010

KOMENDE WEEK ROLSTOEL- EN ROLLATORVIERDAAGSE

Verpleeghuis Innersdijk en Verzorgings- en verpleeghuis Maartenshof, organiseren in de week van 6 tot en met 10 september een wandel- rolstoel- en rollatorvierdaagse. De routes zijn toegankelijk voor iedereen, lopend (met of zonder rollator) of in de rolstoel. De duur van de routes bedraagt ongeveer 1 tot 1,5 uur. Iedere dag wordt er een andere route gelopen.
Totaal ruim 250 deelnemers
Die week worden er van beide locaties ruim 250 deelnemers verwacht. Dit zijn zo’n 50 tot 75 cliĆ«nten van elke locatie en een dito aantal begeleiders en vrijwilligers. Voor iedere rolstoeler is er een vrijwilliger. Daarnaast zijn er vrijwilligers voor de controleposten langs de route en zorgen vrijwilligers voor een drankje. Verder is er een ‘bezemwagen’ waarmee, waar nodig, reparaties aan rollators en rolstoelen kunnen worden gedaan.
Innersdijk: voor de achtste keer; weer of geen weer
Activiteitenbegeleiding Innersdijk organiseert deze vierdaagse voor de achtste keer. Een behoorlijke verantwoordelijkheid, omdat een grote groep deelnemers een ongebruikelijke, maar bijzondere stoet vormen in het verkeer. Er wordt vooraf gekeken of de route rolstoelvriendelijk is en of er door de groep geen onnodig hinder wordt veroorzaakt voor het overige verkeer.
Belang maatschappelijke betrokkenheid
Activiteitenbegeleiding Maartenshof, benadrukt dat de vierdaagse een activiteit is die niet kan worden georganiseerd zonder dat er zoveel vrijwilligers en scholieren hun maatschappelijke betrokkenheid tonen. Er zijn door beide locaties ook dit jaar weer scholen benaderd om in het kader van een maatschappelijke stage scholieren te vragen om deel te nemen. Beide locaties waarderen deze inzet enorm.

Geen opmerkingen: