zaterdag 11 september 2010

BEIJUM MOET EN ZAL BRUISEN

Kosten noch moeite lijken te worden bespaard om Beijum morgen in een bruisende feestroes te brengen. Vanmiddag- nu nog- staan aan beide kanten van Winkelcentrum Beijum van die gekleurde blaasdingen opgesteld, zie foto onder. De bedoeling hiervan is om de aandacht op Bruisend Beijum te vestigen, aldus een flyeruitdeelster.
Op de foto ziet u een blauw blaasding en aan de andere kant van de promenade wappert een rode de lucht in. Bij de Lidl staat en stond Benitia van Kleurrijk Koken flyers uit te delen.
Jawel, ze wilde wel even op de foto.


Billboards langs de kant van de weg, aankondigingen op Beijumer websites, waaronder deze, en honderden flyers die uitgedeeld worden. Blijkbaar is Bruisend Beijum geen spontaan volks-wijkfeest, maar moeten Beijumers gemotiveert worden om morgen toch vooral te komen. Het is een oud verhaal in Beijum, de meeste van de 14.000 bewoners lopen niet warm, voor wijkbijeenkomsten, ze moeten er eigenlijk met de haren bijgesleept worden.
De bedoelingen zijn zoals altijd goed, binding creƫren, contacten leggen en de saamhorigheid bevorderen. Dat laatste, de saamhorigheid, is een discutabel onderwerp. Want waarom geen verschillende meningen en visies en pluriformiteit?
Morgen is het feest in Beijum. Komt allen richting Sporthal, want daar gaat het gebeuren.

10 opmerkingen:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

De censuur tiert welig. Ik las altijd met plezier deze blog maar ik merk steeds meer verzuring, ontevredenheid en belerendheid in aan aantal postst sinds de zomer.

Wat is er loos?

Evelien zei

Welke censuur anoniem? De dingen die jij leest en waar je over valt zijn klaarblijkelijk niet gecencureerd. Naar 't schijnt mag je ook nog eens anoniem reageren, hoe zit dat Johan?

Gerda zei

Anoniem heeft natuurlijk wel een beetje gelijk, eerst las je het ongenoegen tegen de BOB alleen terug in BOB artikelen, en nu lees je het heel vaak tussen de regels door.
Maar goed het is een weblog, en dus iemand zijn persoonlijke mening en die is zoals die is. Dan moet je hem gewoon niet meer lezen.

Anoniem zei

ik doel op de verwijderde posts, misschien is de verwijdering terecht. Ik heb ze echter niet gelezen en kan dus geen oordeel vellen.

Zie het als feedback en niet als salomonsoordeel, Gerda. Als trouwe lezer viel mij dit op.

Ter info: ik heb geen enkele band met een Bob of wat dan ook.

Johan Fehrmann zei

De bovenst vijf reacties zijn verwijderde ivm domme en nikszeggende teksten. Er stond vijf keer op rij: Geerd Wilders wenst u morgen een prettige dag. Normale kritiek op mijn manier van schrijven(vorm en inhoud)is altijd welkom.