dinsdag 28 september 2010

DOE MAAR GEWOON, DAN DOE JE AL GEK GENOEG

Dit plakkaat hangt sinds een tijdje voor de glazen schuifdeur van de DA- drogisterij in de promenade van Winkelcentrum Beijum. De winkel schijnt een D.I.O. drogist te zijn. Ik kan op internet maar niet vinden waar de afkorting voor staat. Wel lees ik dit: Voor de consument is elke D.I.O. ondernemer een LOCAL HERO. De D.I.O. formule is een full service formule. Dit betekent dat alle aspecten aanwezig zijn die een ondernemer nodig heeft om het maximale uit zijn markt te halen. De ondernemer en zijn team zijn bepalend voor het succes in zijn of haar marktgebied, D.I.O. levert de tools om een perfecte winkel neer te zetten en optimaal te communiceren met de consument. Wij maken ons druk om de looks en feelings van de winkel en jij kunt je volledig richten op de klant. http://www.diodrogist.nl/ondernemen
M'n herkomst, Zuidoost Groningen, jenever en achterdocht, gaat altijd erg opspelen bij het aanschouwen van dit soort tevredenheidsuitingen. Het roept vragen op: Zou er ook maar één Beijumer zijn die meegestemd heeft? En, als er nou een 5, 4 als cijfer uitgerold was, zouden ze dan ook zo'n plakkaat hebben opgehangen? Hoezo, onafhankelijk onderzoek..? Waar worden we nou voor bedankt? Klantenenquête D.I.O.
Het is belangrijk te weten hoe onze klanten onze drogisterijen zien en onze producten en diensten ervaren. Service staat hoog in het vaandel bij D.I.O. Daarom onderzoeken wij jaarlijks de klanttevredenheid. Op deze manier worden onze sterke punten in kaart gebracht en weten wij welke punten wij kunnen verbeteren zodat wij onze klanten nog beter kunnen bedienen. http://www.diodrogist.nl/


Ik was en ben altijd heel tevreden over onze lokale drogist. Lekker iets voor in bad kopen, een smeerseltje of druppels van iets. Nu word ik, en velen met mij, ongevraagd bedankt voor een of andere marketing-truc. Hoezo is een lokale ondernemer een local hero? Kunnen we even normaal doen hier?

3 opmerkingen:

Alie zei

D.i.o betekent: drogisten inkoop organisatie.
Niks spectaculairs of dubbelzinnigs dus.
Ik vind het handig om een drogist in de wijk te hebben, maar meestal ga ik naar een andere drogist die ook veel andere artikelen hebben, er zit 1 in de wijk Lewenborg en ook 1 in paddepoel. Goed he, geen reclame gemaakt..;-)

Dineke zei

Mooi gezegd Alie, ik denk er ongeveer net zo over :)

Alie zei

Ook zoiets aparts bij dio: ze verkopen tegenwoordig geen groot verpakking ibuprofen meer. Eerder wel, 100 stuks voor 7 euro (eigen merk Idyl). Nee, dat mag niet meer volgens een van de medewerkers. Ze kon niet precies vertellen waarom.
Ik zei, bij die andere drogist zijn ze nog gewoon hoor, toen zij de medewerkster: als daar de groot verpakkingen op zijn mogen ze daar vast ook niet meer verkocht worden. Daar moest ik het mijne van weten, dus ik daarheen (naar de andere drogist), maar daar wisten ze van niks, geen verbod of niks. De medewerkster daar zei: als de voorraad op is, wordt die gewoon aangevuld.
Ik snap het ook niet zo, behalve dat wat voor de klant een voordelige grootverpakking is voor de winkelier veel minder oplevert. Om het aantal zal het toch niet gaan? Ik bedoel als ik een od zou willen nemen, koop ik toch gewoon 5 doosjes van 20 stuks?
Handig hoor..maar niet heus..