zondag 19 september 2010

EGELZONDAG IN DRUK BEZOCHT BEZOEKERSCENTRUM

Het Bezoekerscentrum voor Natuur & Milieu (BNM) in de Boerderijum was vanmiddag afgeladen vol. Zo zou het vaker moeten zijn, kinderen in de speeltuin, en ongeveer 300(!) mensen die de moeite namen om naar het BNM te komen. "Het loopt als een tierelier," aldus een bezoeker. In 2010 is het geen Jaar van de Egel meer maar wordt dus wel het Egelweekend voortgezet in het derde weekend van september (18 en 19 september). Iedereen die dan iets wil organiseren over egels kan zich bij dit evenement aansluiten. Doel is om tenminste een maal per jaar alle aandacht aan de egels te geven en een platform te bieden voor onderzoekers, beschermers en opvangers van egels. Bovendien wil de Zoogdiervereniging het weekend gebruiken om mensen op te roepen wederom massaal hun waarnemingen van egels door te geven op het internet.
http://www.jaarvandeegel.nl/NIEUWS/tabid/60/articleType/ArticleView/articleId/77/Ook-Egelweekend-in-2010.aspx


Kijk even mee naar hoe het er aan toe ging in het Bezoekerscentrum van Beijum. Pardon, van de hele stad Groningen e.o., van heinde en verre kwamen de bezoekers om te vieren dat hier een egeldag werd gehouden. Luister ook even naar wat Jothea Brouwer van Natuur en Duurzaamheidseducatie(NDE) er van vond. En Arnold Voerman, de beheerder van het BNM, niet te vergeten.

1 opmerking:

Kees K. zei

Oeps, ik hoop niet dat al die kinderen in m'n tuin naar mijn al jaren gehuisveste egels komen zoeken... Maar ze vinden het een leuk dier, dat is prima. Het is ook geen huisdier, het is een tuindier.