vrijdag 17 september 2010

STOPVERBOD BIJ BASISSCHOLEN KOMT ER AAN

De verkeerssituatie rondom de basisscholen in Beijum lijkt steeds meer onoverzichtelijker en chaotischer te worden. Ik heb stellig de indruk dat het er veel drukker is geworden in vergelijking met pakweg twee jaar geleden. Met drukker bedoel ik dat er veel meer auto's komen en gaan tijdens aanvang en sluitingstijden van de scholen. Of zoals hier, foto vanmiddag 12.10 uu, bij de Heerdstee tussen de middag. Wat u op de foto ziet valt eigenlijk nog wel mee, het kan veel erger. Maar er gaat wat gebeuren:
Er komt een stopverbod bij alle basisscholen in Groningen. Van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur mogen er dan geen auto's stoppen voor de ingang van de school. Het stopverbod is één van de maatregelen die het stadsbestuur neemt om de omgeving van scholen verkeersveiliger te maken.

Verkeersborden bij school wijzen de mensen op het stopverbod. Ook worden er bij sommige scholen maatregelen genomen om het parkeren voor de ingang van de school onmogelijk te maken. Bijvoorbeeld het versmallen van de weg en het verbreden van de stoep. Ook kijkt de gemeente naar alternatieven, zodat kinderen veilig lopend of op de fiets de school kunnen bereiken. Of kunnen uitstappen uit de auto, op bijvoorbeeld een kiss & ride-strook. Ook kijkt de gemeente naar plekken waar ouders eventueel de auto kort kunnen parkeren om hun kind naar school te brengen.
Rondom de Johannes Calvijnschool gaat de inrijlus verdwijnen, hiervoor in de plaats komen insteekvakken. Op de stoep voor die school zullen betonnen blokken worden geplaatst en aan het eind van het fietspad uit Kardinge, waarvandaan brommers met een behoorlijke gang voor de school uitkomen, komt een drempel. Bij de Calvijnschool wordt ook een veilige oversteek voor de kinderen gecreëerd. De verwachting is dat dit voor januari 2010 gerealiseerd zal zijn.
http://gemeente.groningen.nl/algemeen-nieuws/2009-02/binnen-2-5-jaar-stopverbod-bij-alle-basisscholen

1 opmerking:

Alie zei

zal het er echt beter van worden? Nu weet iedereen hoe het zit en doe je het ermee.
Als er weer een nieuwe situatie komt, moet iedereen daar aan wennen, volgens mij gebeuren er dan juist ongelukken.
Maar we moeten maar even afwachten. De plannen rondom de calvijnschool gaan mij aan, ben benieuwd..