woensdag 15 september 2010

AFGELOPEN WEEKEND IN PKN-DE BRON:

Er was afgelopen weekend van alles te beleven in de Bron aan de Bentismaheerd nummer 1, achter basisschool, de Heerdstee. Of je er graag heen gaat of niet, gesteld kan worden dat PKN- de Bron wel iets aparts, of in elk geval niet doorsnee voor een kerk, durft neer te zetten. Wat te denken van een soort van parodie op het begrip Ongelovige Thomas? Wel, afgelopen zondag werd er een Thomasviering gehouden. En een onderdeel van die viering was de 'heilige chaos.'Ook kon je die dag in de Bron een 'electronische discussie' aangaan. En om dingen los te laten werden beschreven papiertjes in de brand gestoken. O.g. is er nog niet geweest, maar hij gaat binnenkort maar eens kijken wat er zoal gebeurt. Er zullen veel mensen zijn die weerstand hebben tegen een bezoek aan een reguliere kerk. De (voor)oordelen zijn bekend: saai, dogmatisch en steeds hetzelfde liedje. De Bron lijkt hier voor zover ik het kan bekijken niet op. Speelse elementen, humor, heilige chaos, wandelmeditaties en briefjes in de brand steken, dat klinkt toch een stuk aantrekkelijker.

Vanuit de Bron werden deze foto's opgestuurd. Per foto werden onderstaande teksten bijgestuurd:
Foto links:
Onderdeel van de Thomasviering die op 12 september in De Bron het nieuwe seizoen inluidde, was de zo genoemde heilige chaos. Daarin was er ruimte om op verschillende manieren stil te staan bij het thema ‘hoop’.
Op de foto een deelnemer aan de elektronische discussie over het thema, met achter hem een rij kerkgangers die staan te wachten om een kaars te kunnen aansteken voor iets waarop ze
hopen.
Foto rechtsboven
Ook de kinderen konden zich roeren tijdens de ‘heilige chaos’.
Foto met emmertje
Soms hoop je ook dat je ergens eens van afkomt, dat je bepaalde dingen los kan laten. In de ‘heilige chaos’ was daar een heel beeldende mogelijkheid voor: je kon zulke dingen op een briefje schrijven, en aan het eind gingen al die briefjes in de fik.

Geen opmerkingen: