dinsdag 7 september 2010

DE BEIJUMRIJDER (31) RIJDT NAAR ZUIDWOLDE


Onlangs stapte de Beijumrijder in de auto en zette koers naar Zuidwolde. Hij reed zeg maar van het ene dorp naar het andere. Wat een prachtige ligging heeft Beijum toch eigenlijk. Een kwartier fietsen naar de Grote Markt, de stadsring vlakbij als je met de auto wil, en het platteland en Zuidwolde op een steenworp afstand. Het was eigenlijk de bedoeling om de video langer door te laten lopen. Maar ja, toen was daar een ineens een open gedraaide brug over het Boterdiep. Wachten dus. Omdat de video dientengevolge maar twee minuten duurt zocht ik naar een bijpassend kort nummer. De keuze viel op Summer Holiday van heer C. Richard. Rij even mee van het groene stadsdorp Beijum naar plattelandsdorp Zuidwolde. De foto is van Wikipedia afgeplukt. Op deze digitale encyclopedie staat verder:
Zuidwolde (Gronings: Zuudwòl) is een plaats in de gemeente Bedum in de provincie Groningen in Nederland. De plaats telde in 2008 inclusief de verspreide huizen eromheen 1110 inwoners.
De plaats ligt nagenoeg tegen de bebouwing van de stad Groningen (met name de wijk Beijum) aan. Ten noorden van het dorp ligt Noordwolde, dat echter een stuk kleiner is. De groei van het dorp is te danken aan zijn ligging (anders dan Noordwolde) aan het Boterdiep.
Tussen beide plaatsen door loopt de Eemshavenweg.
Door zijn ligging vlak bij de stad, wordt het veel bezocht door wandelaars en fietsers. De ligging van het dorpscafé met tuin naast de in 2002 gerestaureerde kerk aan het Boterdiep zal zeker meewerken aan het feit dat hier veel wordt gepauzeerd.

Geen opmerkingen: