dinsdag 21 september 2010

ALL YOU NEED IS LOVE IN BEIJUM

Afgelopen zaterdagmiddag stond dit busje op de parkeerplaats voor het Gezondheidscentrum. Er stond geen telefoonnummer of website op, alleen maar bontgekleurde letters die samen de woorden Tour of Love vormden. Let ook op de vele gekleurde hartjes op de bus. Even was ik in de veronderstelling dat er een geheime liefdesoperatie zou worden uitgevoerd, zodat bewoners van Beijum meer gevoel van liefde naar elkaar zouden gaan ervaren. De wijkvrede zou een kwestie van dagen zijn, iedereen zou iedereen daarna gaan huggen, met complimenten overladen, waarderen en respect als een vanzelfsprekendheid zien. Toch maar even gegoogeld, wat is de Tour of Love werkelijk voor iets? Het antwoord liet een veel weerbarstiger realiteit zien. De Tour moet een weerwoord bieden tegen huiselijk geweld.
Tour of Love All you need is love in Grunn’n
De Tour of Love is onderdeel van het speerpunt huiselijk geweld provincie Groningen.
Om jongeren goed te bereiken met dit thema hebben (door ervaringen wijs geworden) gekozen voor deze 'luchtige' insteek. VO scholen en jongerenwerk worden actief benaderd en maar scholen nodigen hen ook uit. Het thema wordt heel breed behandels maar wel binnen het kader geweld in relaties/huiselijk geweld, dus ook seksueel geweld. http://www.huiselijkgeweld.nl/interventies/tour_of_love.html

Lees aanvullende informatie in onderstaande reactie!

1 opmerking:

Centrum voor jeugd en gezin zei

De bus stond er omdat afgelopen zaterdag in Innersdijk de vootstelling
“BO TA I LO BO KEDA, MI BABY”
Liefde, seks en relaties
Op gevoerd werd.
Deze voorstellling komt voor uit het project Amori i salu van de GGD (SENSE)
Vrijdag en zaterdag werd een filmversie van het stuk opgenomen in het Centrum voor jeugd en gezin.

“Bo ta i lo bo keda, mi baby” (“Je bent en blijft mijn liefje”). Liefde, seks en relaties zijn de onderwerpen van dit nieuwe theaterstuk van Amor i SalĂș van Sense Noord Nederland en GGD Groningen. Een ontroerend stuk opgevoerd in het Nederlands en Papiaments.

In “Je bent en blijft m’n liefje” lopen een aantal verhaallijnen door elkaar. Zo gaat het over een stel met een ongelijkwaardige relatie, een jong koppel dat zwanger raakt en een ouder paar dat ruzie maakt over wie voorlichting had moeten geven.

De voorstelling is speciaal bedoeld voor (Antilliaanse en Arubaanse) jongeren, maar ook andere belangstellenden mogen komen kijken.
Het theaterstuk zal op aansprekende, typisch Antilliaanse manier gespeeld worden door Antilliaanse acteurs.