maandag 20 september 2010

STRAATLEGGERS KUNNEN BEST BESCHAAFD ZIJN


Afgelopen donderdag kwam ik ze tegen. Vriendelijk groetend en aardig in de omgang. Totaal niet grof of kort voor de kop, toch een beetje het beeld dat om straatleggers heen hangt. Deze twee heren zijn al een tijdje bezig om de Holmsterheerd van een strak wegdek te voorzien.

Gaat het jongens? "Jawel, we hebben mooi werk, lekker in de buitenlucht en het zonnetje schijnt nu ook nog." Zal ik een foto van jullie maken? "Ja, doe maar. We gaan dan wel even hard aan het werk, dat lijkt wat beter op de foto."

 Ok jongens, werk ze verder. "Een prettige dag mijnheer.

"Het eens zo zware en eerzame beroep van stratenmaker is verworden tot stratenlegger. Ik vond het woord Stratenmaker mooi. Het woord is nu in de ban, omdat het woord stratenmaker geassocieerd wordt met een zwaar beroep. Dat is het niet meer. Het is door vele technische voorzieningen een stuk lichter geworden. http://www.bobbink.nl/2010/01/19/straatlegger/

1 opmerking:

Anoniem zei

Wie het dichtst bij het vuur zit warmt zich het best ook hier gaat dit weer op een zelf gecreeerde uitrit wordt hier keurig gelegd maar ja als opzichter van de Holmsterheerd moet je natuurlijk wel goed erbij liggen met je straatje kom ook eens in mijn heerd alles ligt hier schots en scheef.