zondag 12 september 2010

BERICHT/OPROEP VAN DE STICHTING BEIJUMERWEG

(Archieffoto, JF)
Zaterdagochtend 11 september, waarschijnlijk tussen 8 en 10 uur, heeft een hond huisgehouden in de schapenkudde, die verblijft op het stukje grasland aan de Beijumerweg achter het Gezondheidscentrum Beijum.
Bij één schaap is de vacht boven de rechter voorpoot volledig afgescheurd (20 bij 30 centimeter) en verder heeft deze hond dit schaap ook bij de keel gegrepen, wat tot gevolg had dat het schaap een gapend gat van 20 centimeter in de hals heeft opgelopen. Ook de lip van het schaap vertoonde bijtsporen. De dierenarts heeft het beest uit zijn lijden moeten verlossen; de eigenaar zit met emotionele en financiële schade.
We zouden het enorm op prijs stellen als de eigenaar van deze hond zich meldt. (050-5423941). Het kan ook zijn dat de hond los heeft gelopen; in dat geval zal de hond waarschijnlijk nat en met bloed besmeurd zijn thuisgekomen. Misschien heeft de hond later op de dag wol gebraakt. Ook dan verzoeken wij de eigenaar zich te melden.
In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft er rond 5 uur half zes in de ochtend, in ieder geval ook een grote hond losgelopen in een andere schapenwei, namelijk die naast het pand van De Boerderijum ligt. Resultaat, twee schapen in de sloot die pas een aantal uren later uit hun benarde positie konden worden bevrijd. Mochten er mensen zijn die getuige zijn geweest van bovenstaande gebeurtenissen, dan zagen wij ook graag dat zij contact met ons opnamen.
Het houden van schapen is een hobby, maar ook een zaak die vrij veel tijd, aandacht en kosten vraagt. We zijn erg blij, dat we in staat zijn het rustieke beeld van grazenden schapen en dartelende lammetjes in het voorjaar in Beijum in stand kunnen houden.
Hopelijk kan dit beeld ook voor de toekomst behouden blijven.

Namens de Stichting Beijumerweg:
Willem van Ulsen, William Tempel.

1 opmerking:

Alie zei

pffff wat een verhaal zeg.
hopelijk weet de eigenaar van de hond dat zijn beest de dader was en meld hij/zij zich! Dit vind ik niet te verkroppen hoor, je moet je hond niet los laten lopen waar je m niet kan zien. Wil je m wel los laten lopen, dan alleen onder toezicht. Als dit laatste het geval was snap ik niet dat je je hond zo zn gang laat gaan.
Sommige bazen zijn ook net beesten.
Ik hoop echt dat dit opgelost wordt, dat de baas boet voor wat de hond heeft gedaan, en ik hoop ook dat het een ongeluk was en geen doelgerichte actie.