woensdag 8 september 2010

FIETSENMAKERSPAND OP WEST WORDT OPGEKNAPT

Sinds ongeveer een jaar zag het pand waar jarenlang fietsenmaker Kooistra zijn handel dreef er uit zoals u het hiernaast op de foto afgebeeld ziet. Voor degenen die het niet weten, het winkelpand staat in de uiterste hoek van Winkelcentrum Beijum tegen de Zuidwending aan.Kooistra ging in 2008, na nog een jaartje te zijn teruggekeerd, definitief met pensioen. Er kwam nog een blauwe maandag een 2e hands kledingzaak in het pand, u ziet nog een opschrift op de linker foto, en daarna brak een kwakkelperiode aan. Het lege pand lag er zielloos en verlaten bij en het viel ten prooi aan grafityspuiters.

Maar tijden veranderen. Zie de foto rechts, vanochtend genomen. De buitengevels zijn keurig opgeknapt en binnen staan een paar potten verf. Navraag bij de buren van de snackbar leverde niks op:"Nee, het wordt niet bij ons aangetrokken, ja het ziet er wel beter uit zo." Zelfs in de winkel van winkelcentrumwatcher Hoogenberg werd ik niks wijzer. Zijn dochter:"nee, ik zal het niet weten wat er in komt."


De tijd zal het leren. Het kan ook zijn dat er nog geen nieuwe eigenaar en bestemming gevonden is. Maar het zal in de huidige staat ongetwijfeld sneller verhuurd worden. Wordt vervolgd.

1 opmerking:

Alie zei

ik ben er heel blij mee, kom er vaak langs als ik boodschappen ga doen. Dit lijkt zoveel mooier, het is er enorm van opgeknapt, dat hele achtergestelde hoekje! Hopelijk komt er inderdaad een leuk nieuw zaakje in, die ook kan bestaan hier. Misschien iets voor tante Brocante? Zit vlakbij aan de Sibrandaheerd, brugje over en dan schuin over de kleine rotonde en je bent er...
Maar het zal nu in elk geval aantrekkelijker zijn om te huren!