vrijdag 3 september 2010

HET PAD RECHTS

(blogbericht gemaakt net voor het klappen van een rechtse coalitie)
Deze foto is genomen aan de Isebrandtsheerd. Rechts ziet u een doorgang naar een vervolggedeelte van dezelfde heerd. Het is een aparte doorgang, nergens staat dat je er niet mag fietsen en regelmatig zie ik fietsers om de metalen schagen heenrijden om hun weg te vervolgen. Maar dan, na ongeveer tien meter fiets je pardoes het schoolplein van de Doefmat op. Voordat je er erg in hebt fiets je overdag tussen de spelende kinderen. De meeste Beijumers kennen deze doorgang wel, weinigen die zomaar een druk schoolplein opfietsen. 's Avonds zijn er minder scrupules, van weerskanten wordt dit steegje als fietspad gebruikt. De rechtse politieke partijen vinden het vast niet erg als dit ook overdag gebeurt. Ze willen maximumsnelheden op snelheden afschaffen en ook 80 km-wegen vrijgeven qua snelheidslimiet, aldus de laatste berichten in de krant. Zou links gewoon een beetje te soft zijn? Want waarom geen 120 rijden op de Beneluxweg? En waarom geen volgas op de wijkring? Kom op jongens, met 70 kilometer per uur door de heerden scheuren, is dat erg? En, een dikke extra asfaltweg door het Groene Hart van Beijum mag toch ook geen probleem zijn? Geen gezeur over kwetsbare verkeersdeelnemers die zonodig beschermd moeten worden, een beetje een liberale survival of the fittest-insteek mag toch wel? De auto-industrie kan wel een oppepper gebruiken en een paar doden meer of minder, tja, wie maalt daarom? Laat het pamperen maar aan de linkse hobbyclubjes over.

Er kunnen boeiende tijden aanbreken als er een stevige rechtse wind door de samenleving gaat razen dames en heren. Zo'n vaart als boven beschreven- de ironie moge duidelijk zijn!- zal het wel niet lopen. Maar rechtse politiek is er veelal een van law & order. Alhoewel? Frauderende en zwendelende vastgoedhouders. Lak hebben aan verkeersregels, de grondwet, waarin de rechten van alle mensen zijn gewaarborgd, willen veranderen, etc. Law & order zoals het ons zelf uitkomt?
Volgens mij zit er altijd een paradoxale werkelijkheid achter een linkse of rechtse kabinet. Zou er een paars -pluskabinet komen dan zal rechts Nederland gloreren en floreren. Als de VVD, CDA en PVV aan de macht komen dan zal links gaan bloeien en groeien. Geniet u trouwens ook zo van het gedonder in Den Haag? En van Wilders die alles wil kunnen zeggen maar een korpschef wil ontslaan omdat die ook een (hem onwelgevallige) mening uitte?

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Mja, ik ben ook blij dat rechts kapot is gegaan. Het is keer op keer zo dat rechts de puinhopen van links mag opruimen en links vervolgens weer mag innen.

Eindelijk dat links nu een kans krijgt de linkse puinhopen op te ruimen. Kan niet wachten tot de volgende verkiezingen over 1 jaar.

Kees K. zei

Ja, ik heb zeker genoten van al die bange, angstige reacties van linksers in het middenkader van de politiek (m.n. de uitgerangeerde cda'ers), die bovenal Wilders de mond willen snoeren door te roepen dat 'de vrijheid van godsdienst' in het geding is. Alsof dat erg is, religie kun je gewoon thuis doen, geen overheid die daarnaar kraait. En dan ook nog als toetje een australische moefti die oproept tot het afhakken van die zo fraai gekapte kop. Dat zou toch zonde wezen?

Maar gelukkig kan rechts (of moet ik schrijven 'de fascistische racisten'?) zich nu weer volgens de analyse van JF opmaken voor een stevige winst bij de volgende verkiezingen, die snel zullen volgen. Al met al blijf ik maar bij m'n mening dat het voor iedereen die commentaar wil hebben op de 'godsdienst' islam, dan eerst de koran en grote delen hadith moet lezen voor enige relevante beeldvorming. Oh, oeps, sorry, dat mag natuurlijk niet, beeldvorming.

Nog even aanhakend op de snelheidslimiet, ik vind niet dat fietsers harder dan 8 km per uur mogen fietsen op een voetpad.

Anoniem zei

Het begon met een steegje en het eindigt met de doodlopende weg van de landelijke politiek.

Om op het steegje terug te komen: ook ik fiets regelmatig over dat schoolplein. Spelende kinderen? Geen last van, die kom je overal tegen: het is immers een woonerf (langzaam rijden) Wel heb ik last van de twee hekjes: kan er maar net met m'n fiets tussendoor.

Om op de politiek terug te komen: Wilders hád die drie dissidenten uit kunnen nodigen voor een gesprek om het voorwerk van Verhagen af te maken, heeft-ie niet gedaan. Liever speelt-ie het slachtoffertje. Van het CDA of god mag weten wie. Zetels winnen is één ding, politiek verantwordelijkheid nemen is niet zijn sterkste punt.

(René)

Alie zei

Dit paadje gebruik ik als ik lopende de kids naar school breng, dan is het de kortste route. Met de fiets gaan we er niet langs, dan rijden we wel 20 meter extra.
Over de politiek laat ik me niet uit, eerst maar es afwachten wat er gebeurd...