zaterdag 11 september 2010

INFRASTRUCTUUR RONDOM DE DIJK WORDT AANGEPAKT


Montessorischool de Dijk is dan wel helemaal klaar, met speelplaats 'het Dijkrijk' en al, de infrastructuur er omheen wordt nog steeds aangepakt.
Gisterochtend waren deze twee mannen, zie linker foto, de een staat verscholen achter de ander, bezig om het pad langs de Zuidwending te effenen. Het is een hobbelpad als je erover fietst en na de voltooiing van de Dijk is het steeds meer een schoolgaande route geworden voor kinderen en ouders. Ik weet het by the way nooit zo goed hoe het nou zit met het pad langs de Zuidwending. Mag je er nou wel of niet fietsen?

Enfin, bladeren gaan de komende tijd voor gladheid zorgen en de winter komt er achteraan. Kinderen op kinderfietsjes, het moet een veilige combinatie zijn en gaten in het 'fietspad' bevorderen die combi niet. Aanpakken dus en gaten vullen. Er gebeurt ook nog van alles aan de verkeersituatie voor de school, de rotonde is in wording en de ondergrond van de bushalte heeft een nieuwe laag gekregen. Binnenkort meer over de aanpak van dit gebied in de wijk. Het is een typisch stukje Beijum, op de foto is het vele groen te zien evenals een gedeelte van de Zuidwending. Maar zwenk je de camera denkbeeldig naar rechts, zie ook de rechter foto, dan zie je een sterk 'verstedelijkt' gebied, namelijk de hoogbouw rondom de rotonde van de Wibenaheerd. Het staat er vooral na de bouw van de Dijk helemaal volgebouwd, maar toch is het ook weer wonen in het groen. Stedelijk gebied
Een `stedelijk gebied` of `urbaan gebied` is een gebied met een ten opzichte van de omgeving verhoogde urbanisatiegraad. Stedelijke gebieden zijn er in vele vormen en formaten. Dit kan een enkele alleen liggende en ten opzichte van de omgeving grote stad zijn, een apart liggende agglomeratie, maar ook een aaneenschakeling van agglomeraties (conurba)
Gevonden op
http://nl.wikipedia.org/wiki/Stedelijk_gebied

3 opmerkingen:

martin zei

volgens mij is het een voetpad

Anoniem zei

Ben ik de enige die vind dat het asfalteren van de rotonde ronduit onprofessioneel en slordig is gedaan? Het ziet er niet uit.

Naast dat de beplanting in de cirkel zelf niet eens af is gemaakt. En wat doen die pallets met tegels nog langs de rotonde?

Alie zei

Het pad langs de Zuidwending is een voetpad, maar er wordt heel veel gefietst. Ongeveer 2 jaar geleden stonden er bij de Calvijnschool 2 ijverige stadswachten iedereen die daar wilde fietsen te waarschuwen dat dat niet mocht. Naar mijn weten is dat de enige keer dat het ook niet gebeurde...
Hoeveel zin heeft dat dus gehad?

Die rotonde ben ik 1 keer langs gekomen, toen niet goed gekeken blijkbaar, dus daar kan ik geen mening over geven, zal de volgende keer eens opletten. Vind wel dat het lang duurt allemaal, en het opruimen van bouwmaterialen mag ook wel wat sneller inderdaad. Maar als ik de foto groter klik, zie ik dan een bankje op dat middenstuk van de rotonde staan? Wat verwachten ze nou, dat daar mensen lekker gaan zitten te kijken hoe de auto's rondjes rijden ofzo? Belachelijke gedachte!
Zet een paar extra bankjes bij de speelveldjes, want daar staan ze bijna niet...