vrijdag 10 september 2010

ONDERTUSSEN IN DE NIJENSTEINHEERD

Ik kom er niet zo heel vaak door maar iedere keer als ik er wel kom valt het op dat het er niet slecht wonen moet zijn. Mooie hofjes en ruim opgezet. En vanaf de rand van de Nijensteinheerd, want daar gaat het hier over, heb je een prachtig uitzicht over het wijde Kardingerpark. In de Gezinsbode bij de gemeentelijke berichten stond dat er een kapvergunning was afgegeven
voor twee berken en een wilg bij een huis aan de Nijensteinheerd. Het zal vast zorgvuldig afgewogen worden zo'n al of niet kap, maar met eigen ogen de overlast bekijken heeft ook wel wat. Op de onderste foto ziet u de meest rechtse hoge boom, hier is vergunning voor gegeven om hem neer te halen.
De bewoners zullen ongetwijfeld een geblokkeerde uitzicht hebben door de boom, alleen ontgaat me het verschil met de twee hoge bomen links ervan.
Ondertussen luchtte een omwonende van de schagen, zie bovenste foto, z'n gemoed over de brommers en fietsers die hier maar blijven komen en gaan:"Dit is een voetpad maar als je ziet wat er allemaal voorbij komt terwijl kinderen op de stoep zitten te spelen dan hou je je hart vast." Een heel verhaal volgde, over gemeentelijke figuren die er niks aan doen, talrijke vergeefse telefoontjes en oude versleten schagen die zo zijn neergezet dat je toch kunt blijven fietsen en brommen. De omwonende heeft wel een punt, er zijn veel paadjes in Beijum en het is vaak onduidelijk of er gefietste dan wel alleen gewandeld mag worden. Aan het eind van dit paadje hangt wel een bord waarop wordt aangegeven dat het een wandelpad is." Ja, die hing hier ook, maar die hebben ze weggehaald." Het is fijn wonen aan de Nijensteinheerd. Maar zoals overal heb je hier ook kleine ongemakken en ergernis.

Geen opmerkingen: