zondag 12 september 2010

ERNSTIG MISDRIJF IN BEIJUM

Van verschillende kanten bereiken me onbevestigde berichten al zou gisteravond aan de Froukemaheerd iemand door geweld om het leven zijn gekomen. De Telegraaf belde, evenals het Dagblad(niet naar ondergetekende) met vragen omtrent de kwestie. De site van http://www.dvhn.nl/. vermeldt nog niks, en ook de site van de Telegraaf niet. Voor Beijum valt te hopen dat op een dag waarop Bruisend Beijum de wijk in het zonnetje moet zetten het een wildwest-verhaal is. Mocht er meer bekend zijn dan leest u dat hier zsm.
Met dank aan de attente lezeres, zie reactie onder:
GRONINGEN - Een 49-jarige man uit Groningen is zaterdagavond om het leven gekomen na ruzie met een 25-jarige plaatsgenoot. De ruzie vond plaats in een woning aan de Froukemaheerd in de wijk Beijum.

Bij aankomst van de politie was de het slachtoffer al buiten bewustzijn. Er is nog geprobeerd de man te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

Het slachtoffer overleed korte tijd later in de woning. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding van de ruzie is geweest. Sectie op het lichaam moet uitwijzen wat de doodsoorzaak van de Stadjer is geweest.

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/nieuws.asp?pid=94650
Een omwonende vertelde dat gisteravond omstreeks kwart voor tien ambulancemedewerkers het huis binnen gingen. Waarschijnlijk om te reanimeren, aldus de Beijumer.
Een andere omwonende vertelde weer dat de sfeer gisteravond op straat'" grimmig en down" was. Foto's maken kon amper omdat de politie en hulpverleningsdiensten agressief en kort zouden hebben gereageerd.

10 opmerkingen:

Monique zei

Zie de site van rtvnoord http://rtvnoord.nl/nieuws/nieuws.asp?pid=94650

Karin.P. zei

Triest :(
Weet iemand in welk gedeelte van de Froukemaheerd heb op verschillende plekken aldaar bekenden wonen.
En jammer idd dat er op zo'n dag als vandaag dit nieuws wordt gebracht.

michel zei

Het valt me vaker op, Johan, dat jij iets wat in de wijk gebeurt op de hele wijk betrekt. Huiselijk geweld komt overal voor, helaas, maar zegt niets over de wijk waarin het gebeurt. Je schrijft nu dat Beijum vandaag niet al te prettig in het nieuws staat, maar die conclusie deel ik niet.

Anoniem zei

Ben het niet met Michel eens. Johan zegt niet dat het aan heel Beijumligt.

Karin.P. zei

Huiselijk geweld komt idd helaas overal voor maar dit is geen kwestie van huiselijk geweld maar ZINLOOS GEWELD met de DOOD tot gevolg :(

Karin.P. zei

http://www.telegraaf.nl/binnenland/7630579/__Groninger_overlijdt_na_ruzie__.html?p=20,3

Kranten schrijven niet altijd de waarheid maar het lijkt er in dit stukje op dat de bewuste man onwel is geworden en overleden.
Blijft even triest maar vindt het toch erger als erg geweld was/is gebruikt

Gerda zei

Dit is toch ook geen huiselijk geweld. Een plaatsgenoot had ruzie met hem. Geen huisgenoot.

michel zei

Johan schrijft dat Beijum niet prettig in het nieuws staat door zulke berichten en dat is wat ik te kort door de bocht vind. Het heeft namelijk niets met Beijum als wijk te maken.

Johan Fehrmann zei

Michel heeft gelijk, dit heeft niks met Beijum als zodanig te maken. Echter, er waren vandaag twee echte nieuwsfeiten die met Beijum te maken hebben. Bruisend Beijum, en het gebeuren aan de Froukemaheerd. Bruisend Beijum brengt voor mij-gegeneraliseerd gezegd- Beijum prettig in het nieuws en het andere niet. Ik waardeer het feit dat Michel let op hoe ik dit soort zaken beschrijf en ben blij met kwaliteitsbewakers als hem.

Karin.P. zei

Johan je doelt denk ik meer op dat Beijum hierdoor weer negatief in het nieuws staat.
Laten we hopen dat het slachtoffer niet door geweld om het leven is gekomen maar zoals de Telegraaf suggereerd dat het hart van het slachtoffer het heeft begeven.
Blijft natuurlijke een trieste zaak.