donderdag 16 september 2010

KUNSTENARES WILLY KOOLSTRA

Ze woont al vele jaren in Beijum. Ze is vooral bekend via haar kunst en kunstlessen op basisscholen. Willie Koolstra maakt ook deel uit van de redactie van Lijn6. Voor de mensen die haar nog niet kennen:
Mijn naam is Willy Koolstra. Ik ben in 1995 afgestudeerd aan de kunstacademie Minerva in Groningen en maak sindsdien wandschilderingen, zowel bij mensen thuis als in openbare ruimtes, tot nu toe meestal voor kinderen. Veel Beijumers kennen waarschijnlijk de giraf met Dikkertje Dap in sportcentrum Kardinge wel. Ook in een tweetal scholen in Beijum heb ik gewerkt, basisschool De Heerdstee en basisschool De Beijumkorf, locatie De Honingraat. Onlangs maakte ik de borden met daarop de namen van groepen in het vernieuwde kindercentrum De rode Pimpernel.

Voor het verkrijgen van een idee laat ik mij dikwijls inspireren door de ruimte. Hoe ziet die er uit? Wat gebeurt er en wie komen er?
Vaak schilder ik dieren. Ze zijn met iets bezig dat grappig is voor kinderen en waar volwassenen soms een diepere betekenis in kunnen zien. Mijn beesten vertolken dikwijls iets van het gedrag van mensen:
Een klein grijs potloodje met stompe punt kijkt naar de reusachtige, grijze olifant die hij net heeft ingekleurd. Een enorme berg puntenslijpsel daaromheen. Heeft hij misschien te hard gewerkt?
Niet altijd maak ik mijn creaties direct op de muur, dikwijls schilder ik mijn voorstelling eerst op MDF- plaat en zaag deze daarna uit. Je kunt dan het werk nog eens een andere plek geven.
Vanaf 2005, na het afronden van mijn opleiding beroepskunstenaar in de Klas, ontwikkel ik tevens projecten beeldende kunst voor kinderen. Deze geef ik op scholen, als naschoolse vensterwijkactiviteit of tijdens spel- en vakantieweken voor kinderen. Zo heb ik in het kader van de Bonte Beijumexpress, een spel- en activiteitenweek voor kinderen in onze wijk, in de zomer van 2009 muziekinstrumenten gemaakt en in 2008 totempalen.

Wanneer u belangstelling hebt voor mijn werk, hetzij voor het maken van een wandschildering of voor een kunstproject met kinderen, kunt u mijn website bekijken, http://www.arterieur.nl/ , de online documentatie van het Centrum Beeldende Kunst bekijken, http://www.cbkgroningen.nl/ , of een email sturen naar jowi4@xs4all.nl

Geen opmerkingen: