donderdag 23 september 2010

SLAGERIJPAND PLEIN OOST HEEFT BESTEMMING


Wat heeft het lang geduurd. En wat zijn er veel 'gegadigden' voor geweest die allemaal weer afhaakten. Een groentenzaak zou er gehuisvest worden. En de laatste berichten waren dat er een snackbar in zou komen. Niets van dat alles. Vandaag zijn deze twee mannen bezig om het pand van binnen aan te passen aan de eisen van de nieuwe huurder. Weten jullie wat en wie hier nou inkomt? "Ja, het wordt een informatiepand van de gemeente Groningen over Innersdijk." Dat klonk erg concreet en tegelijkertijd erg vaag. Want waarom een informatiepand voor Innersdijk van de gemeente? Een telefoontje naar Patrimonium leverde nog niks op. En Innersdijk belt in de loop van de dag terug. Nader bericht volgt.

Update 15.00 uur. Directeur Jan van der Heide van christelijke woningbouwvereniging Patrimonium bevestigde net telefonisch dat het voormalig pand van slagerij Knot gebruikt gaat worden door Innersdijk. "Ik kan er niet teveel over zeggen, daarvoor moet je bij Innersdijk zijn. Maar het verpleeghuis zal worden afgebroken en door het pand te huren blijven ze toch op de een of andere manier betrokken bij de omgeving." Maar kunt u echt niet meer vertellen? "Nee, eigenlijk niet, dat is het pakkie an van Innersdijk. Maar stel je maar voor waarom ze een informatiepunt willen hebben. Ze kunnen van hier uit informatie verstrekken over seniorenflats, verpleeghuizen in en rond de stad, enzovoort." Innersdijk zelf heeft nog geen reactie gegeven op het verzoek om het hoe en wat rond het informatiepand toe te lichten. Maar zal het huidige informatiepunt naar het pand gaan verhuizen? Zie: http://www.zorggroepgroningen.nl/id.php?c=id_informatiepunt_start

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Innersdijk zal worden afgebroken? Dat lijkt me groot nieuws. Johan, je mag daarover wel wat meer vragen stellen aan directeur van der Heide.

(René)

Johan Fehrmann zei

Beste René,

dit is al veel langer bekend. Twee jaar geleden werd er bijvoorbeeld al een voorpagina van de Regiokrant over volgeschreven. Maar het is idd wel een idee om weer eens op de nieuwbouwplannen in te gaan.

Karin.P. zei

Alles beter dan een leeg pand en alles beter dan nog een snackcbar erbij.
Iedereen blij :)

Alie zei

Mooi dat het pand weer bezet wordt. Maar uiteindelijk zal ook dit weer tijdelijk zijn he? Als Innersdijk weer klaar is, gaat het info center ook weer weg. Hopelijk vinden ze daar wat op, bezet is beter. Staat ook veel uitnodigender.

Kees Huizenga zei

Op 3 november 2009 was er in Innersdijk een “Heel de Buurt”-wijkavond over onder meer “ouder worden in de wijk”.
In de Beijumkrant van november 2009 staat op pagina 7 het volgende over het gewenste ouderenbeleid in Beijum (citaat):
“het Plein Oost gedeeltelijk overdekken voor een gezellig terras of ouderenhangplek voor de liefhebbers; een koffiecorner of ouderencafé in het pand van voorheen slagerij Patrick Knot; grotere en meer seniorenwoningen in de wijk met zorgvoorzieningen als alarm en verzorging;” etc.

Zie verder:

http://beijumnieuws.blogspot.com/2009/11/heel-de-buurt-wijkavond-in-innersdijk.html

In dit ouderencafé kan ook een Steun- en Informatiepunt voor ouderen komen. Een STIP, zoals in het wijkservicecentrum Het Dok in Lewenborg (STIP Lewenborg). In mijn subgroep genoemd door mevrouw Francis Nijdam van STIEL. Het probleem is dat Beijum nog te weinig ouderen heeft om in aanmerking te komen voor een STIP Beijum.
Tevens kan gedacht worden aan een Meldpunt WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Eveneens binnen dit ouderencafé.

Ten slotte:

http://beijumnieuws.blogspot.com/2009/12/stelling-van-de-week-6.html

De reacties van Kees K. (over een ouderencafé in het leegstaande slagerspand) en die van ondergetekende.