zaterdag 18 september 2010

HOE ZIT DAT MET DE EENDEN?

Zal er ook een sociale gelaagdheid in de dierenwereld bestaan? Ik bedoel, bij mensen heb je rijk en arm, er zijn huurhuizen en koophuizen, een arbeidersmillieu, er zijn millionairs, uitkeringsgerechtigden, werkenden, werklozen, mensen met schulden, etc. Kortom, grote verschillen. Ik moest hier aan denken op het moment dat deze foto werd genomen. Het leek alsof de drie armoedzaaiende straateenden op de voorgrond troosteloos en jaloers naar de rijke en elitaire eenden zaten te kijken die bovenop hun welgestelde bungalow aan het relaxen waren. Heb je binnen de eendenpopulatie ook de have's en have nots? Hebben ze ook uitkeringen? Integratieprogramma's, scholing, opbouwwerkers, achterbuurten en scholen? Hoe communiceren ze met elkaar, en zou er ook een Eendenorganisatie Beijum bestaan? Zullen ze ook ergens in geloven? Zijn er naast christelijke eenden misschien ook islamitische? Doen ze ook aan politiek? Hebben ze ook een burgerservicenummer? Je weet het niet. Wat een vragen allemaal. Maar het kijken naar de eenden bij de eendenvijver van de Holmsterheerd werkt me gewoon erg op de fantasiehormonen.

2 opmerkingen:

Alie zei

Er zal vast wel een bepaalde pikorde zijn, in dit geval letterlijk..
Als je in de winter naar een vijver gaat met brood, dan zie je dat heel duidelijk. De sterkere belangrijke eenden krijgen het meest, verder is het het recht van de snelste denk ik.
En als het ze niet zint, laten ze dat ook wel aan de rest weten.
In de vijver in het groene hart heb ik een keer gezien dat de ganzen de eendenjongen beschermden. Dus blijkbaar is het ook wel onderling mixbaar qua zorgen en verzorgt worden.
Misschien houden deze eenden aan de kant wel de wacht. Wie zal het zeggen?

michel zei

Die eenden op de voorgrond zijn de hangouderen die mopperen op de jeugd die weer eens op het dak geklommen is. De middelste kijkt achterom om te zien of Johan alleen een foto maakt of dat hij daadwerkelijk gaat optreden tegen die pubereenden.