woensdag 12 juli 2017

BEZOEKERSCENTRUM NDE VERTREKT UIT DE BOERDERIJUM


Oud fractievoorzitter van de PvdA in de stad Groningen, Arjan de Rooij, zag het al aankomen. Hij vroeg bijna twee maanden geleden helderheid over de toekomst van de Boerderijum, zie nog eens dit bericht. met video.

De kogel is door de kerk, het Bezoekerscentrum van Beijum, en alles wat met Natuur en Duurzaamheid te maken heeft, verdwijnt uit de wijk.
De schooltuintjes blijven wel.

Lees hieronder een gedeelte van de brief die de heer Bajema van NDE aan de gemeenteraadsleden heeft gestuurd. GemeenteGroningen, PDF

Archieffoto
Per 1 september 2018 loopt het huurcontract voor de huisvesting van de centrale vestiging van de afdeling Natuur- en Duurzaamheidseducatie (NDE) in Boerderijum Beijum af. Een goed moment om te overwegen of NDE in Boerderijum gevestigd moet blijven. Let wel, het betreft alleen de centrale vestiging, de kinderwerktuin blijft in Beijum. Verplaatsing naar kinderboerderij Stadspark biedt voordelen voor zowel NDE als de kinderboerderij. Een vertrek van NDE uit Boerderijum heeft echter ook nadelige gevolgen voor de wijk Beijum. De voor- en nadelen van de mogelijke huisvesting van NDE bij kinderboerderij Stadspark hebben wij op een rij gezet.

Alles overwegende lijken de voordelen van een verhuizing toch zwaarder te wegen dan de nadelen. Daarom hebben wij besloten om de centrale vestiging van NDE vanaf 1 september 2018 te huisvesten bij kinderboerderij Stadspark, onder voorwaarde dat er geen extra financiële middelen beschikbaar worden gesteld. In deze brief informeren wij u over dit besluit. Huidige situatie De kantoorfunctie van NDE is sinds 2009 (oprichtingsjaar NDE, als doorstart na sluiting Natuurmuseum) gehuisvest in het voorhuis van de Boerderijum aan de Beijumerweg 19.

Het educatieve centrum is gevestigd op 19c, in de romp van de Boerderijum. In de Boerderijum zijn eveneens Stichting kinderopvang de Mallemolen en Stichting de Zijlen gevestigd. De Boerderijum en het voorhuis worden gehuurd van woningcorporatie de Huismeesters. Dit betreft een huurcontract met een looptijd van 10 jaar. Voor- en nadelen van verhuizing naar Stadspark Na 1 september 2018 zijn twee scenario’s mogelijk: óf NDE blijft in Boerderijum óf NDE verhuist naar kinderboerderij Stadspark. Voor alle duidelijkheid; de vier kinderwerktuinen van NDE blijven gevestigd in de wijken waar ze nu zitten. Hieronder geven we aan wat de voor- en nadelen zijn van een mogelijke huisvesting van de centrale vestiging van NDE bij kinderboerderij Stadspark.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat ontzettend jammer! Hebben wij Beijumers daar niks over te zeggen? Heeft de BOB geprotesteerd?

Anoniem zei

Het kan mensen blijkbaar niks schelen, geen opstand geen woedende reacties. Pfff, laten we dit zo maar gaan?