maandag 10 juli 2017

MAANDAGOCHTEND (320)Zal het iets met mogelijke ramkraken te maken kunnen hebben? Het kan zijn dat de blogger de laatste tijd iets over het hoofd heeft gezien rond het half uitgeklede gezondheidscentrum aan de Emingaheerd. Stonden er altijd al zoveel rood-witte stalen palen in de grond?

Zie foto boven. Links staat de apotheek, rechts de ingang naar de huisartsen. Wandelaars en fietsers kunnen zo voorbij de paaltjes lopen, voor een auto zit dat er niet in.
Het kan ook met ambulances te maken hebben dat de paaltjes er staan, af en toe komt een dergelijke gele bus met joelende sirene naar dit gebied (foto) rijden voor een noodgeval.

Bij de achterdeur van de apotheek, die aan de voorkant zit, vanaf de wijkring bekeken, staat één paaltje. Zie afbeelding links. Op het bord voor het raam staat afgifte van goederen. Wie weet komt er af en toe een wagen vol medicijnen met de kont naar achteren aanrijden om pillen, poedertjes en zalfjes af te leveren, en kan die paal dan naar beneden. Een ramkraak in een apotheek, daar heeft ondergetekende nog nooit van gehoord.

De zomervakantie nadert en bij Het Pallet, voormalige Calvijnschool, zijn ze bezig om de ingang van de school te renoveren. Zie foto rechts.

Er staan ook vier verticale palen voor, maar dat is toeval. Speelpalen zijn het.
De school gaat zijn nieuwe naam steeds meer eer aan doen, een pallet aan kleuren...

Sinds kort is een vreemd soort klein woord op het viaduct van Beijum-Zuid gekalkt.Het lijkt wel Arabisch. Of Herbreeuws. Chinees is het niet. Staat er IVE? Zie foto beneden.

De nieuwe week is weer begonnen. Het noorden kent dit jaar een late start van de zomervakantie. Nog even twee weken doorbijten.

Een prettige vreedzame en gezonde week toegewenst met veel mooi en zonnig weer.

1 opmerking:

Ria zei

Op de plek van de paaltjes stonden eerst bloembakken. Kennelijk beviel dat niet?

Het paaltje achter de deur zal er wel staan om te voorkomen dat auto's er te dicht op de deur parkeren, waardoor je er niet meer door kunt.