vrijdag 28 juli 2017

PAARDEN MOGEN VRIJ OP STRAAT SCHIJTEN, HONDEN NIET...Daar viel een vette keutel op de weg. Zie foto boven, halverwege de anus van het paard, beter gezegd, driekwart van boven naar beneden en het wegdek. Lekker. Beijum-natuurwijk. Of?

De Beijumblogger heeft het vaker aangeroerd, hij heeft geen paard en geen hond, maar hij signaleert een nadrukkelijke rechtsongelijkheid tussen een schijtende hond en een kakkend paard.

Dinsdagmiddag, ter hoogte van de gereformeerde basisschool, Godsamme, nee, geachte gereformeerde lezers, dat is niet gepast, pardon, dat neem ik terug, Potjandorie, daar liepen twee dames te paard (liepen paarden te dames?). Klets klets klets. Daar vielen de drollen, de keutels, de vlaaien.

Foto's boven, rechts (close-up) en linksboven (vanaf een afstandje).

Een beste partij. De Beijumblogger vroeg aan de dames der wandelende en schijtende paarden; "Moet dat niet opgeruimd worden:"? Antwoord: "Nee hoor."

Niks mis met de dames te paard. Hartelijk. Genietend.
Moeten ze soms afstappen met een emmertje en schepje? Hoe kunnen ze weten of het paard onder hen ontlasting heeft gehad? Een paard met een buitenspiegel? Tou eem...
I.v.m. de zomervakantie is de school dicht, maar wat nou als er tientallen kinderfietsjes.....schoentjes.....

Maar dat terzijde.... er wringt iets.

Waarom gaan baasjes van schijtende paarden vrijuit? Terwijl baasjes van schijtende honden moeten dokken/

Reeds vijf jaar geleden schreef Beijumnieuws een bericht over deze rechtsongelijkheid.

Een stront-worp (pardon, beestje en naam..., ) van een paard staat gelijk aan het poep-resultaat van pakweg 25 schijtende honden.

Foto rechts beneden, stukje verderop, Beijumerweg, een geamputeerde honden-paaltje (zoals er zovelen in en rond Beijum staan).

Daar kwamen de dames te paard aangelopen...
Blogger sprak er een woedende vrouw met hondje aan de lijn. "Die klootzakken van een BOA's spraken me laatst aan omdat mijn hondje kort losliep. Ik zag een gespierde Antilliaan met een loslopende hond, maar die durfden ze niet aan te spreken, de lafaards. Maar ik, vrouw, dat durfden ze wel, deze mislukte agenten zonder status. Zeven BOA's om me heen, de helden. En aan het einde van de dappere groepscontrole ook nog laf vragen: "Hebt u wel een poepzakje bij u?"

Het is al weer een tijdje rustig rond de BOA's in Beijum. Maar wat een ergernis.

Moet er soms gecompenseerd worden? Jongens, meisje Boaatjes toch.
Wordt het misschienook eens een keer tijd om paardenkeutel-producenten te verbaliseren?

(Dat laatste is een beetje onaardig opgeschreven. Maar dat is om de zaak op scherp te zetten, WAAROM mogen paarden(eigenaren) onbekommerd hun vlaaien op straat deponeren, terwijl honden (eigenaren) bekeurd worden als ze betrapt worden?

Wordt het geen tijd voor een paarden-opruim zakje?

Zie ook het hierop volgende 'Honden in Beijum'-bericht.

1 opmerking:

Anoniem zei

bovenmatige paardenstront op de openbare weg zou aangepakt kunnen worden op grond van verkeersveiligheidsredenen; slipgevaar veroorzakend en plotseling uitwijken door andere weggebruiker.
voor honden is destijds om hygiene redenen, om gezondheidsredenen voor mensen, de opruimplicht van hondenpoep ingesteld. Het verschillend eetpatroon van paarden en honden, resp. vegetarisch en vleesgericht, zal hieraan bijdragen, evenals het feit dat honden toch vooral huisdieren zijn, en paarden (van oudsher0 gebruiksdieren.
waarop is eigenlijk het mensel;ijk wildplasverbod (inclusief poepen op straat) gegrond? Openbare zeden (geen piemels en blote konten in het zicht) of hygiene; vast geen verkeersveiligheid.