zaterdag 1 juli 2017

BLAUWE BORDEN VERWIJZEN NAAR BEIJUM ZUID EN NOORD

Kleren maken de man. Een keurig beklede afslagbord geeft extra cachet aan een woonwijk.
De afslagen Beijum Zuid en Noord worden vanaf gisteren officieel aangekondigd op de oostelijke ringweg om stad.

Met officieel wordt bedoeld, via echte volwaardige blauwe borden zoals die in Nederland overal langs de wegen staan.
 Zie nog eens hoe het tot gisteren was, foto rechtsonder, van de noord- of zuidkant komende zagen automobilisten gele noodborden die verwezen naar De Hunze-Zuid en Beijum-Zuid (zoals je nu ook De Hunze Noord en Beijum-Noord hebt).

Beijum-Zuid heeft nummer vijf gekregen, Noord nummer zes.

Foto boven, direct na de afrit bij Kardinge zien we een splinternieuw bord op een splinternieuwe paal staan. Afrit Kardinge en oprit Beijum-Zuid lopen in elkaar over. Dat is toch een heel ander smoelwerk dan die oude gammele gele noodborden?

Foto links, we zien de afslag Beijum-Zuid vanaf Kardinge komend met direct al weer een blauw bord met (niet goed leesbaar) de afslagen Beijum-Noord en De Hunze-Noord naar rechts.

Het is een prachtige oostelijke ringweg geworden, de stoplichten zijn afgelopen jaren vervangen door mooie en vlot doorvloeiende viaducten en rotondes.

De hoofdingang naar Beijum is met de plaatsing van de nieuwe borden én met het mooie viaduct  een representatieve 'toegangspoort' geworden.

Foto beneden, ook nieuwe verwijsborden naar plaatsen en plekken buiten Beijum.

1 opmerking:

Anoniem zei

Zo, en dan nu nog een mooi beplante geluidswal op de rechterhoek bij ingang Beijum Zuid.
Vlak na de aanleg stond deze in volle bloei met Klaprozen en Korenbloemen en Kamilleachtige Magrietjes. Een prachtige kleurijke entree van een dito wijk.
Kijk nu eens naar die wal. Treurigheid troef met overwegend Rode Zuring.

Daar hebben ze op de Eemshavenweg afslag Stad toch meer werk van gemaakt. Het is er helemaal geel van de gele Muurpeper en andere mooie Vetplanten. Een lust voor het oog.

Waarom dat niet in Beijum kan is mij een raadsel. Of eigenkijk ook niet! Het openbaar groenonderhoud is niet in handen van proffesionele tuinlieden maar van schoffelaars en bottebijl snoeiers. Die liever asfalt leggen en niet selectief en met liefde voor de natuur eb Beijum te wek gaan. Beijum groen? Mijn neus!