maandag 3 juli 2017

MAANDAGOCHTEND (319)


De aarde is de planeet der polariteiten, licht donker. goed slecht, geboorte dood. En ga zo maar door.

Een der polariteiten die de Beijumblogger bovenmatig interesseert is de denkbeeldige as tussen enerzijds het oer-vertrouwen in het leven, alles komt goed, en anderzijds het wantrouwen, uitlopend in achterdocht of paranoia.

De mensen die het hoekje naast de voordeur hebben ingericht zoals op bovenstaande foto is te zien, zijn hoogstwaarschijnlijk goed van vertrouwen. Weest welkom. Een touwtje uit de brievenbus. De mediterende beelden en het schilderij geven het vertrouwen extra cachet. Het plaatje straalt vrede uit.

Foto links, kinderen moeten vertrouwen hebben in hun leerkrachten. Maar die hebben op hun beurt weer niet zoveel vertrouwen in de overheid. We zien de ingang van de basisschool bij buurtcentrum Kleihorn.#Ikverdienmeer staat er op de ramen geplakt. Staking van leerkrachten afgelopen week voor meer salaris.
Over vertrouwen gesproken, zie rechtsboven op nog steeds de linker foto, scherpe pinnen tegen inbrekers die 's nachts het dak op menen te moeten gaan.

Foto rechts, de hulpverlening van WIJ Beijum  moet je maar vertrouwen. Maar zet er wel je fiets op slot. En zet ook, zie voorgrond, de vuilniscontainer met een dikke ketting aan het hek vast.

Foto beneden tenslotte. We zien een damesfiets die compleet door de modder is besmeurd en eruit ziet of die net uit de sloot is getakeld waar ie jaren in gelegen heeft.

Gisteren werd de Kardingerun gehouden, zie voorgaand bericht. Sport moet eigenlijk betrouwbaar zijn, maar ja, denk aan doping, match-fixing, omkoping, etc.
Zal een sporter gisteren de fiets hebben gebruikt terwijl er gelopen had moeten worden?

Vast niet, te achterdochtig gedacht, zonder vertrouwen zie je overal beren op de weg en zijn er overal dreigingen en oneffenheden.

Oplettend Vertrouwen, is misschien wel de juiste opstelling.
Een prettige en toch redelijk betrouwbare week toegewenst. Niet té, dat kan weer overlopen in naïviteit.....(het is ook nooit goed).

Geen opmerkingen: