vrijdag 14 juli 2017

SPEELSHEID EN ONGEMAK DOOR REGEN


Natte bladeren zwiepen je op een middag als vandaag tegemoet als je niet uitkijkt. Klein leed voor de fietser of wandelaar die vanmiddag naar buiten ging.
Kinderen vermaken zich zoals bijna altijd prima als het buiten nat is, de jongsten onder ons kunnen zich meestal het beste aan de heersende (weers)omstandigheden aanpassen.

Zie foto boven, vanmiddag tegen kwart over vier gemaakt.
Het basketbal-platje voor het Trefpunt doet al lang niet meer alleen dienst voor deze tak van sport. In de winter kun je er schaatsen en in de zomer, juli 2017, kun je er genieten van een waterballet.
Laarsje aan, regencapejes aan en om, en nait soezen, lekker spelen.

Niet goed zichtbaar maar vlakbij, linker foto, achter de Boerderijum, stroomde overtollig regenwater via een pijp de sloot in.

De Beijumblogger fietste vanaf deze locatie richting Winkelcentrum Beijum voor een boodschapje.

Je kunt ter hoogte van de Albrondaheerd linksaf slaan via een binnendoorweggetje, zie foto links, maar wat een nauwe doorgang. met droog weer geen probleem om door te fietsen, maar ondergetekende had geen zin in een natte douche van de bladeren.

Rechtdoor fietsen dan maar. Gelukkig geen tegenliggers zodat even van de linker fietsbaan gebruik kon worden gemaakt. Zie afbeelding rechts.

Rechts fietsend was de blogger ook met z'n hoofd door de natte bladeren gegaan.

Je kunt overal over 'zeuren.' Persoonlijk geniet schrijver dezes wel van de 'wildheid' (maaien, bijknippen) van het groen in de wijk.

Maar hij spreekt ook Beijumers die van mening zijn dat de gemeente Groningen meer aan onderhoud qua groen zou moeten doen.

Geen opmerkingen: