woensdag 12 juli 2017

BEIJUMERWEG, ZUIDWOLDE-WIJKRING, WORDT AANGEPAKT


De gemeente Bedum en de gemeente Groningen richten de Beijumerweg, tussen Zuidwolde en de Amkemaheerd, in als fietsstraat.
Waarom? De gemeenten stellen dat meer fietsers dan motorvoertuigen gebruik maken van de weg. Zij willen het veiliger maken voor fietsers. Dit maakten het college van burgemeester en wethouders woensdag bekend.

Rode slijtlaag

De Beijumerweg krijgt een rode slijtlaag en versterkte bermen. De rode slijtlaag benadrukt dat de fietser prioriteit heeft. Verkeersdrempels ter hoogte van de bebouwde kom grenzen van zowel Zuidwolde als Groningen beperken straks de snelheid van het autoverkeer. Aan het begin van de fietsstraat plaatsen de gemeenten het verkeersbord L51 (fietsstraat, auto te gast).
Het plan om van de Beijumerweg een fietsstraat te maken is één van de maatregelen uit de Dorpsvisie Zuidwolde 2016-2026 van de gemeente Bedum en past ook binnen de ambities van de Fietsstrategie Groningen 2015-2025.

Kosten

De kosten voor de inrichting van het Groningse deel van de Beijumerweg als fietsstraat bedragen ongeveer 40.000 euro en komen ten laste van het uitvoeringsprogramma behorende bij de Fietsstrategie. DvhN

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Zou mooi zijn als ze ook eens wat doen aan die autos die altijd langs de weg staan in de bocht :)

Truus zei

Bij jou in elk geval wel een foto van de goede weg, tv noord zat er stukje naast naar mijn idee.