woensdag 5 juli 2017

PARKEERPERIKELEN IN BEIJUM...OF JUIST HELEMAAL NIET


Beijum heeft gelukkig geen betaald parkeren, iedereen kan zijn of haar auto waar mogelijk kosteloos heenzetten. Tenminste...

Zie foto, gistermiddag in de Froukemaheerd gemaakt.
Het kan niet anders, aan de datum op het briefje te zien, en op het feit dat die achter een ruitenwisser geklemd zat, dit moet bijna wel een geval van verkeerd parkeren zijn geweest.
Maar dat staat weer niet op het briefje. Ook staat er niet op wat voor sanctie er wordt opgelegd, en hoeveel een mogelijke boete bedraagt.

Het CJIB gaat de sanctie niet innen maar de gemeente Groningen. Staat op het briefje. Wordt de wijk Beijum omschreven als OW? Zie het met de hand beschrevene.
De blogger heeft niet kunnen waarnemen dat de auto op een plek stond waar dit niet mag. En de chauffeur had het briefje moeten zien voor het geval dat de auto verplaatst is, het zat onder de ruitenwissers van de voorruit geklemd.

Ondertussen zijn Beijumers enthousiast over de ruime gratis parkeermogelijkheden in hun wijk, zie onderstaande Twitterbericht.
Weet iemand hoe dit zit? Zie briefje. Beijumnieuws@ziggo.nl

7 opmerkingen:

Han zei

He? Wat krijgen we nou? Toch wel benieuwd waar die auto stond.....fout parkeren is (terecht) overal strafbaar, maar dat vermeldt dit bericht niet. Dus: mee info graag!

Johan Fehrmann zei

Han, in het bericht staat dat de auto op een plek werd aanvetroffen waar dat m.i. mag. Welliswaar niet in een parkeervak maar bewoners parkeren hun auto sinds jaar en dag op de dijk in de Froukemaheerd...langs het kanaal....de overige auto's die er stonden hadden geen flap achter de ruitenwissers...

Anoniem zei

ik heb hem wel eens in de binnenstad gehad. je kan hem beter krijgen van de gemeente dan van Justitie...

Han zei

Dit enorme vraagstuk is inmiddels opgelost, zag ik. OW......wie kent het niet?

Anoniem zei

mensen parkeren vaak zo dat als er een brandweer auto langs moet is dat niet mogelijk.
dan morgen ze van mij een bekeuring geven.

Anoniem zei

Parkeren in de parkeervakken is op woonerven verplicht, ook in Beijum. Anders wordt de vrije toegang voor hulpverleningsvoertuigen als brandweer en politie belemmerd. Bijv. in de Hylkemaheerd is het zo af en toe raak met boetes. Zou dat in ook jouw heerd de reden kunnen zijn dat gemeentelijke parkeerwachten de auto een bestuurlijke boete hebben gegeven?

Anoniem zei

Hoop dat ze snel eens gaan controleren aan de Jaltadaheerd en dat met name als de kinderen van en naar school worden gebracht/ gehaald. Als je ziet waar er dan allemaal geparkeerd wordt, 3 dubbel midden op de weg zodat bewoners geen kant meer op kunnen en dan heb ik het nog niet eens over hun rijstijl in een woonerf want dat is zeker niet stapvoets.