woensdag 19 juli 2017

MEDEWERKERS BUURTHUIZEN BEIJUM SLUITEN SEIZOEN AF


Tientallen mensen verzamelden zich tegen vijf uur, half zes vanmiddag in buurtcentrum het Heerdenhoes om gezamenlijk het seizoen met een barbecue, ander eten en een drankje af te sluiten.

Het was zinderend heet toen de Beijumblogger het gebouw aan de Isebrandtsheerd inliep. Het rommelde en het flitste. De wind stak op en het begon te regenen.

Direct na binnenkomst werd bovenstaande foto gemaakt. De hitte walmde je tegemoet en ondergetekende liep direct door naar de binnenplaats.
De barbecue stond onder een soort van partytent, zie afbeelding links.
In het midden zien we de hoofdkok, barbecue-meester Ricardo Mulder worstjes en hamburgers bakken. "Je kunt je voor 12.50 euro nog intekenen voor de barbecue." Het is toch wat dat de Beijumblogger als supervrijwilliger niet gratis aan mocht schuiven marktkoopman!

Foto rechts, de regendruppels werden dikker en dikker, wat handig, we gaat lekker onder een afdakje zitten afkoelen.

Het was gezellig en het was leuk om een kwartiertje aanwezig te zijn. Beijum heeft een rijk buurthuizen-cultuur met geschikte medewerkers (persoonlijke smaak), een mix van professionals en vrijwilligers.

Ontmoetingssoep, maandags en dinsdags, soep met stokbrood voor een prikkie, meehelpen met Bruisend Beijum, actief ondersteunend richting een eerste braderie zijn (drie weken geleden), onderdak bieden aan allerhande activiteiten als breiclubjes, Zumba..., teveel om allemaal op te noemen.

Het begon te hozen en de blogger liep weer naar binnen waar hij de foto's linksonder, rechtsonder en helemaal beneden maakte.

Ook van de partij, mensen van het aangrenzende WIJ-Beijum en stadsdeelcoördinator (nog wel) Ruud van Erp, zie hem in witte bloes op de rechter foto zitten.

Op de onderste foto zien we medewerker Bart achter de bar zitten en bedienen.

Het komende seizoen, 2017/2018 zal in het teken komen te staan van de verhuizing naar het nieuwe Derdengebouw op het Innersdijk-terrein.

Tot nu toe heeft Beijum nog in elke uithoek van de wijk een buurtcentrum staan, het Heerdenhoes in West, Trefpunt midden in het Groene Hart en de Kleihorn in Oost.
Dat gaat veranderen.

De ontwikkelingen hou je niet tegen, maar de eigen cultuur die de drie wijkcentra die Beijum nu nog rijk is zal gaan verdwijnen (alleen Trefpunt blijft autonoom bestaan).

Of dat een vooruitgang gaat worden zal de toekomst gaan uitmaken.

Maar dat is een zorg voor later. De feestelijke afsluiting van dit seizoen werd redelijk druk bezocht en het eten en drinken ging goed op.

Geen opmerkingen: