zondag 16 juli 2017

VRIJWILLIGERS GAAN NA WERKZAAMHEDEN IN PLUKBOS BBQ-EN"Het gaat goed met het plukbos. Er komen regelmatig ouders met kinderen langs die vruchtje plukken, vooral bessen en frambozen zijn momenteel erg in trek. En wat ook mooi is, we waren hier bezig en een moeder met kinderen begonnen spontaan mee te helpen."

Boswachter Reiner Hartog maakte gisteren eind van de middag begin van de avond een tevreden indruk. Drie maanden geleden was het plukbos nog negatief in het nieuws i.v.m. vandalisme. "Gelukkig is dat de laatste tijd niet meer het geval, en wat ook heel bemoedigend was waren de ondersteunende en positieve reacties."

De Beijumblogger was komen aanlopen omdat hij een hoop half gedroogd gras zag liggen, fietsen bij elkaar stonden en in de verte mensen op een picknicktafel bij elkaar zag zitten. Zie foto links.

Op de bovenste foto zijn de vrijwilligers te zien die na een dagje of middagje hard werken een feestje vieren. De boswachter, die uiterst rechts zit: "We zijn aan het werk geweest om het hoge gras uit het plukbos te verwijderen, als afsluiting gaan we even worstjes eten in het bos."
Zie foto rechts.

Op de onderste foto zien we kinderen spelen met de grashopen.

Net als met de schooltuintjes is het plukbos in Kardinge een plek waar mensen en kinderen eerbied voor de natuur kunnen ontwikkelen en dankbaar de giften die het geeft (bessen, frambozen, etc) tot zich kunnen nemen..

Geen opmerkingen: