zondag 9 juli 2017

RTV-NOORD IS HÉÉL HERKENBAAR OP DE WEG
Altijd op Noord?

Opeens kwam een busje van een Groninger medium naast de bolide van de Beijumblogger rijden.
Gistermiddag was dat. Ring Oost, afslag Lewenborg, Ulgersmaborg.

Busje ging rechtdoor. Op weg naar? Zie afbeeldingen.

Even voelde ondergetekende territoriumdrang. In een flits zag hij zichzelf protserig in een groen busje rijden, een aanstellerige foto van Plein Oost erop en op de passagiersdeur een cirkel met in het midden een B. Altijd op Beijumnieuws.

Wat zal dat toch zijn dat ondergetekende, en veel Groningers die hij kent, niet blij wordt van Rtv-Noord en zich er eerder aan ergert?

Zal het het machts-streven van ze zijn? Pretenderen er voor heel Groningen te zijn terwijl dit niet het geval is?

Van menig journalist weet ondergetekende dat er gebaald wordt als TV-Noord weer eens een gestolen bericht publiceert zonder aan bronvermelding te doen. Voor eigen gewin gaan. Net doen alsof het nieuws uit de eigen boezem komt, terwijl dat niet het geval is. Zo graag de baas willen zijn in het Groninger media-landschap.

Neem daarentegen de jongens en meiden van OOG-TV. Toegankelijk, sympathiek, eerder nederig (dienend) dan afstotend. Geen overdreven pretenties.

Een grote Groningen by night-foto van de Tasmantoren op het busje. Ook een foto van een molen (echt Grunnings jongens!) en op de achterklep van het busje een foto van een straat in een of ander Gronings dorp. De bedoeling ervan is om Groningers zich te laten identificeren met hun provincie en om 'herkenbaarheid' uit te stralen. Er zou eigenlijk ook nog een mini-Martinitoren op het dak geplaatst moeten worden.

Maar misschien moeten we dit (busje) als iets krachtigst zien. Kijk, TV-Noord durft het hoofd boven het maaiveld uit te steken. Hier zijn wij, we doen niet mee aan het Groningse minderwaardigheidscomplex van doe maar gewoon.

Wij, zie ons, wij doen aan radio, aan televisie en we zijn online. Waar je Groningen hoort.

Update 23.45 uur; er zijn meer Groningers die zich ergeren aan het inhoudsloze gezeur op RTV-Noord...

Geen opmerkingen: