zaterdag 15 juli 2017

STADSBEHEER 050 REAGEERT ALTIJD ATTENT...


Het bericht van gisteren over een al lang verkeerd staand bord langs de Beijumerweg heeft een reactie opgeleverd van Stadsbeheer050.

Vanzelfsprekend was het bericht op Beijumnieuws niet stekelig bedoeld.

Wel respectvol. Wat zijn ze bij Stadsbeheer050 de hele werkweek bezig om oneffenheden in de stad te corrigeren, Twitterberichten te beantwoorden en burgers uit 050 serieus te nemen!

De Beijumblogger maakt een buiging voor ze.

En hij heeft een vraag, mag hij een reportage maken als het bord wordt vervangen of aangepast?

Trouwens, wie kan precies de locatie van het verwarrende en het bos insturende bord geven?

Beijumnieuws@ziggo.nl


3 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Is deze tekst van de heer Han Borg van 31 augustus 2016 niet voldoende voor Stadsbeheer Oost:

"Ik moest erg aan Gé en Arie denken, toen ik vanmorgen op de fiets door onze mooie wijk reed, en de route via het achterste parkeerplein van Winkelcentrum-West nam. Na een flinke slalom tussen de snelheidsverhinderingstangen door (mooi scrabblewoord) kwam ik uit bij het hoofdfietspad dat dagelijks vele honderden, misschien wel duizenden mensen richting de stad brengt, op het punt vlakbij de splitsing naar de Hunze (via het tunneltje), ter hoogte van de Sijgersmaheerd.

Aan het eind van dat fietspaadje staat een bord dat me nog nooit was opgevallen, maar nu wel - daar staan namelijk de namen van twee heerden op, die me bekend voorkwamen: de Bottemaheerd en de Sibrandaheerd. En ik moest echt even mijn ogen uitwrijven, want de pijl die naar die heerden wijst staat precies verkeerd gericht: daar, op dat punt, moet je toch echt naar links, en niet – zoals op het bordje staat – naar rechts, wil je bij deze heerden uitkomen."

Einde citaat.

De locatie is dus het Heerdenpad, vlakbij de Beijumerweg. Met dank aan de plattegrond van de Leander-wijkgids van Beijum/De Hunze; uiteraard ook aanwezig bij Stadsbeheer Oost.

Het "hoofdfietspad" van Beijum naar de Korreweg(brug) is het Heerdenpad. Dat weten de ambtenaren van Stadsbeheer toch wel??? Het gaat om "omgevingsoriëntatie" als element van de organisatiecultuur van de gemeente Groningen.

Kees Huizenga zei

Een correctie.

Ik had achteraf toch mijn twijfels of dat bord niet aan de Beijumerweg staat. De Beijumerweg is weliswaar niet het hoofdfietspad van Beijum/De Hunze, maar wel een belangrijke nevenroute naar de binnenstad. Via de wijk De Hunze en onder de tunnel langs deze (historische) route van de Beijumerweg. Men kan ook de afslag nemen naar het Heerdenpad (richting Emingaheerd).

Vanmiddag kocht ik broden bij Bakkerij Meindertsma aan de Stoepemaheerd. Het door Han Borg bedoelde bord staat voor de Sijgersmaheerd 52. Dit bord staat wel dicht in de buurt van het Heerdenpad, maar de lantaarnpaal - met daarachter een sloot - staat aan de Beijumerweg.

De gemeente kan nu aan de slag!

Han zei

Ben wel benieuwd of de dames en/of heren van Wijkbeheer dit bordje op kunnen sporen.....het 180 graden draaien of het verwijderen en vervangen door een correct bordje....