maandag 17 juli 2017

DE KORREWEG, MET DE AUTO OF PER FIETS, IS EEN BELEVENIS
De Korreweg wordt door stadjers al jarenlang als de meest onveilige fietsroute van Groningen aangemerkt. Vooral de rotonde die halverwege de ongeveer twee kilometer lange weg ligt zorgt voor verhoogde waakzaamheid.

Want, wat een gekrioel van auto's en (brom)fietsers.

De Beijumblogger reed (auto) en fietste de afgelopen week over de langste van west naar oost lopende route van de stad Groningen. Tijdens zonnige omstandigheden en op een regendag.
Zie foto boven. Wat moet je als automobilist als je de Ebbingestraat nadert? Linkst staat het politiebureau. En zie pontificaal voor, een fietser. Geen doorkomen aan, boven op de rem, anders ben je de lul (is een automobilist niet altijd schuldig in vergelijking met een fietser?).


Foto links. In de verte zoeft een banaan-fiets richting Korrewegbrug, twee figuren op een brommer racen rechtsaf en een vrachtwagen wil de tegenover liggende straat inrijden.

Foto links beneden. De rotonde. De Beijumblogger vindt, hij komt er regelmatig met de auto of met de fiets langs: het is hier voor een automobilist veel en veel meer uitkijken dan voor een fietser.

Foto rechts, de Korreweg kan een prettige en zonnige indruk maken. Vooral als een ijscowagen voorbijkomt (die het hele fietspad bestrijkt).

Zie ook de foto rechts beneden, het ziet er allemaal pais en vree en harmonieus uit op de Korreweg.

Maar toch. Bekijk de video. Met fiets-muziek.

Fiets even een minuut of acht mee vanaf de meest westelijke kant van de Korreweg, hoek Ebbingestraat, nabij het Noorderplatsoen, tot over de Korrewegbrug (hoe het daar weer krioelt...).

3 opmerkingen:

Klaas zei

Plannen voor verbetering zijn in de maak, zie:
www.aanpakoosterhamrikzone.nl/aanpak/fietsvriendelijke-korreweg


Anoniem zei

Jeetje, wat zit je vaak met je telefoon/fototoestel in je hand auto te rijden. Je weet wat het kost als ze je pakken? Ik ben geen heilig boontje, maar het valt me wel vaak op op dit blog.

Unknown zei

Zou ik de link mogen delen op de fb pagina van ons ijssie voor mijn meissie. Groet de ijscoman. Ps machtig stuk.