zondag 9 juli 2017

SUMMER IN THE CITY (en in Beijum)De zomer jubelt erover. Vogels fluiten hoog in de lucht, de bomen zijn op hun groenst, bloemen steken trots boven de klei uit en bij het Zilvermeer, Kardingerplas, wordt gezond (goed insmeren) gezond en gezwommen.

Het is een genot om een rondje door de wijk te fietsen. De korte broek met teenslippers kan aan, een luchtig t-shirtje volstaat.
Op de linker zien we kerstman in ruste Piet met zijn geliefden op de stoep zitten voor zijn woning aan de Amkemaheerd. "Wil je een pilsje?" De blogger bedankte, door de zon fietsen met bier op maakt raar in het hoofd.
Jammer dat Piets vrouw Willy net niet op de foto staat (links), maar de dame op de voorgrond mag er ook zijn.

Mooi dat de zon zo uitbundig schijnt, maar we willen wel verkoelende zonwering hebben, zie foto rechts, seniorenflat Bunnemastee.

Foto boven, in de Menkemaheerd verkopen kinderen limonade met ijsblokjes. Echt niet duur, maar 20 cent per glas. Geweldig, een paar stoelen erbij en we hebben een spontane terrasje in genoemde heerd.

Foto beneden, enkele bewoners van Centraal Wonen Bentismaheerd zitten te relaxen. Aan niet kun je zien dat de foto in een stadswijk is genomen.

Leve de zomer van 2017.
Het leven is vurrukkulluk in Beijum op een dag als vandaag.

1 opmerking:

michel zei

Een oude(re) man in korte broek met teenslippers. Dat doet het aanzien van Beijum geen goed!